И Каракачанов обедини "Левски" и ЦСКА - Боян Чуков от БСП, и Кузман Илиев от "харизанистите"...

Политическата комбинаторика преди изборите може да задмине тази след тях, когато се очаква супер сложда схема за кабинет.
"Девети"  от Добри Божилов

Днес стана ясно, че и ВМРО проявават екстремно творчество в попълването на листите. В тях влизат едновременно вчера напусналият БСП анализатор Боян Чуков, заедно с Кузман Илиев - юпи на Нова ТВ, готвено за депутат всъщност от ГЕРБ...

Каракачанов обяснява това с "всички хора с патриотични възгледи". Но то у нас всеки счита, че има патриотични възгледи... И ако за Чуков има някаква логика, то Илиев е екстремен неолиберал, привърженик на глобализацията, отворената икономика, пазарите и Сорос. Той е член и на Института за дясна политика, контролиран от герберския шаман Георги Харизанов.

Самото напускане от Чуков на БСП пък изглежда като обида и безпринципност. Излиза, че една партия те цени, само ако ти предложи депутатско място. Не си вътре заради нещо друго, освен за постове. Интересно, дали този стремеж у бъдещия депутат ще е по-важен от патриотичните стремления.

БСП обедини "Левски" и ЦСКА в буквален смисъл - има кандидати от двете фен-групи. Каракачанов направи същото политически...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

25.02.2021

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар