Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Има ли нормален човек, който вярва, че Русия ще взривява военни складове на чужда територия, и то на страна-членка на НАТО!

Наистина ли има нормален човек, който да вярва, че Русия ще взривява военни складове на чужда територия, и то на страна-членка на НАТО!

"Девети"  от Добри Божилов
Това е фактическо обявяване на война. Има граници от Студената война, които не са преминавани. Рискът от разкриване е огромен. Дори да нямат доказателства, на западните служби ще им е пределно ясно кой е виновен. А войната не е съд, и може да избухне и без ясни доказателства.
Но най-важното е, че подобна акция може да доведе до ответен удар - да се взриви военен склад на руска територия. Т.нар. "прокси война". Припомням как след като убиха ирански генерал, САЩ загубиха свой висок шеф в ЦРУ, самолетът му свален някъде над Афганистан.

Спрямо Русия няма предприети подобни действия през 2014 г., когато е взривът в Чехия.
Следователно едва ли имат нещо общо.
Но най-важното е нещо друго - това били 50 тона боеприпаси, хипотетично предназначени за Украйна. В Европа има хиляди тонове свободни боеприпаси, които за нищо не се ползват. Ако трябва да се замени доставката за Украйна, ще е без проблем. Самата Украйна е едър оръжеен производител и разполага с хиляди тонове екзплозив. Т.е. подобна микро-тактическа операция няма смисъл, на фона на рисковете за агентите, изпълняващи я. И геополитическите последствия.
Т.е. наблюдаваме цинична пропагандна кампания срещу Русия, насочена към полирани съзнания, каквито 30 години вече се опитват да ни оформят. За зомбита дето не мислят, става...
На запад аудиторията очевидно отдавна е подобна...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

19.04.2021

 

1 коментар:

  1. Има алкаши в делириум, които халюцинират примерно много политици в Украйна, полски дисиденти, пивные алкаши от Чехия и т.н.

    ОтговорИзтриване