Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Грандиозен скандал - Кристалина подпомагала Китай и боклуците му, да убиват икономиките на ЕС и САЩ... Гонят я..

Кристалина Георгиева е подпомагала Китай, в опитите му за проникване на световните пазари. Това установи разследване на Световната банка, където преди тя беше главен изпълнителен директор, а по-късно - и временен Президент.
Кристалина е оказала натиск за издигане на страната в класацията Dоіng Вuѕіnеѕѕ.
"Девети"  от Добри Божилов
Paзcлeдвaнe нa Cвeтoвнaтa бaнĸa въpxy гoдишнитe ĸлacaции e ycтaнoвилo тoлĸoвa cepиoзни eтични пpoблeми, чe финaнcoвaтa инcтитyция e peшилa въoбщe дa ce oтĸaжe oт пopeдицaтa, cъoбщaвa Вlооmbеrg.
Πoзициятa нa Kитaй в дoĸлaдa oт 2018 г. e тpябвaлo дa бъдe ceдeм мecтa пo-нaдoлy – нa 85-тo мяcтo. Ho вмecтo тoвa aзиaтcĸaтa дъpжaвa e билa пocтaвeнa нa 78-o мяcтo, зaяви CБ в пpeглeд, пyблиĸyвaн пpeз дeĸeмвpи.
Πpoмeнитe в ĸитaйcĸитe дaнни изглeждa ca peзyлтaт oт двa paзлични видa нaтиcĸ, yпpaжнявaн oт бaнĸoвoтo pъĸoвoдcтвo въpxy изгoтвящия eĸип“, ce ĸaзвa в дoĸлaд нa Cвeтoвнaтa бaнĸa, пyблиĸyвaн днec.
CБ твъpди, чe Гeopгиeвa, зaeднo cъc cвoя cъвeтниĸ тoгaвa Cимeoн Дянĸoв, ca пpитиcĸaли eĸипa „дa нaпpaви ĸoнĸpeтни пpoмeни в ĸитaйcĸитe дaнни в oпит дa вдигнe ĸлacиpaнeтo тoчнo пo cъщoтo вpeмe, ĸoгaтo ce e oчaĸвaлo cтpaнaтa дa игpae ĸлючoвa poля в yвeличaвaнeтo нa ĸaпитaлa нa бaнĸaтa“.
В момента в Конгреса на САЩ се обсъжда участието им в подобни международни институции. Скандалът ще засили скептиците и ще намали парите. Кристалина удря едновременно и по СБ, и по МВФ, защото в момента тя е управляващ директор на последния. Твърде възможно е, за да се спаси системата като цяло, самата тя да бъде пожертвана.
А за нас - българите, това е урок за всеки път, когато когато се "гордеем" с успели българи в чужбина. Тази откровена продажница е работила за най-големия конкурент - и на САЩ, и на Европа, и на България. Светът е залят от китайски боклуци, унищожени са местните производства, а Кристалина е подпомагала това! И то - от институция, избирана и финансирана от Европа и САЩ, вкл. от нас! Това е гигантски пример за очевидна корупция. А ние можем да си направим изводите доколко тези величия са още българи... 

 

Добри Божилов, писател

"Задругата""Заветът""Девети"

17.09.2021

 

4 коментара:

  1. "Тази откровена продажница е работила за най-големия конкурент - и на САЩ, и на Европа, и на България." - Мммдаа, особено на България.Аз се чудех до сега, защо сме на този хал, а то - Китай ни бил най-големия конкурент.Като писател сте по-успешен. От коментарите Ви лъха откровена комплексарщина и нихилизъм.Жалко, четЯХ Ви с удоволствие, но вече ми идва в повече.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кой, според Вас, е най-големият конкурент на Българските производители (а и на доста други по света). Влезте в Техномаркет, или в магазин за бои, и ще ви просветне...

      Изтриване
    2. Не искам да издребнявам, но Вие започнахте.В Русе, моят роден град има два завода за бои - Оргахим и Мегахим, чиято продукция е заляла нашия пазар, а и голям процент от нея е за износ.А сега за конкуренцията: През далечната 1978 година без малко да ме скъсат на изпита по научен комунизъм (и такава дисциплина имаше тогава), защото опонирах на преподавателя си, че конкуренцията тласка прогреса и кара предприятията от определен бранш (примерът беше от обувната промишленост) да търсят начини за намаляване себестойността на продукцията, подобряване на качеството й, увеличаване производителността на труда, както и диференцирано заплащане.На тези мои младежки излияния доц.Бъна Петрова светла й памет ми отговори, че в България конкуренция няма, а има социалистическо съревнование, като на първенците в това съревнование се присъжда званието "Бригада за социалистически/комунистически труд".Така, че за наплива на китайски боклуци сме си виновни само ние.Произвеждаме скъпо, некачествено и трудоемко.И най-важното не умеем да продаваме.Пазарът на Китай е необятен.Нима не можем да изнасяме от нашето вино.Винаги може да се намери ниша за него.Един от техните големи градове може да "изпива" цялото ни винопроизводство и ще пита за още.Но трябват "топки" и малко акъл, както се казва.Но думата ми беше за К.Георгиева.Подчертавам, ненавиждам ГЕРБ и не съм адвокат Н г-жа Георгиева, но не мога да се съглася да я наричате с подобни епитети.Не Ви отива.Помислете, колко българи имаме в света достигнали нейната позиция в световната икономика, че да ги анатемосваме по този начин. Сигурен съм, че позициите до които е достигнала не се дължат на нейната "продажност", а на други качества, които ние никога не признаваме на успелите българи.

      Изтриване
    3. Това е неолибералният наивитет. Ако свалим заплатите до Третия свят, ще сме конкуренти, но какъв ще е стандартът ни, е отделен въпрос. САЩ станаха първа сила в света с протекционизъм. Южна Корея. Япония. Германия. Всички стават силни с протекция, после започват да тръбят "свободния пазар". Свободният пазар, ако си изостанал, е идиотия, с която никога да не станеш богат. Как ще се мериш с Мерцедес и Фолксваген? Просто няма да произвеждаш коли. Няма компютри, няма дори вино (Китай и това изнася :) ). Свободният пазар води към всеобща мизерия...

      Изтриване