Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Писателят Добри Божилов си търси нов издател. Гарантира тиражи от 5000 нагоре...

Днес от нотариуса научих, че Нотариалната покана за прекратяване на издателските ми договори, е връчена на 25.10.2021. Това означава, че считано от емблематичната дата 1 ноември - Ден на Народните будители, ВСИЧКИ КНИГИ НА ДОБРИ БОЖИЛОВ СИ ТЪРСЯТ НОВ ИЗДАТЕЛ.
Обявявам открит и прозрачен конкурс за това, той ще бъде честен, почтен и изгоден за всеки Издател, който предложи добри условия. Аз не съм враг на издателите, нито отричам тяхната необходимост и полезност. Нито пък ще им предложа смешните и унизителни проценти, които бяха предложени на мен, като автор.
Имам пълната готовност за самоиздаване, но за да демонстрирам, че не съм самовлюбен и безкрайно алчен, отварям вратата да продължа работа с издателския бранш, просто при по-изгодни и уважителни условия за Автора.
Всеки, който желае да се включи, може да ми пише, бих искал заедно да печелим добре. Може да се включи дори издателство "Лексикон", вратите не са затворени за никого. Но конкурсът ще е честен, и всички ще са на "равна нога".
Гарантирам, минимални тиражи от 5000 бройки на книга, реално много повече, но за да не подведа някого, поставям това ниско дъно. Всичките ми книги до момента са били в Топ 10, очаква се и "Девети" да е там, когато излезе класацията за 2021 г.
Имам следните условия:
1.Който ме издава, НЯМА ДА СЪКРАЩАВА НИЩО. Книгите ще излизат такива, каквито са. Тук да вметна, че именно съкращенията и редакциите, а не парите, ми преляха чашата на търпението, и скъсахме с "Лексикон". Бях прежалил парите, до края на договора, и те го знаят много добре. Но за бъдещи издатели - никакви редакции, вашата работа е само да поправите технически и правописни грешки, "типота" и пр.
2.Тиражите ще се следят чрез различни методи, вкл. "холограмни стикери", залепени на книгите, които ще са за сметка на Автора.
3.Всички договори ще са с ясен срок, и за отделно произведение, защото възможността за често предоговаряне, е най-голямата гаранция за честността. Лъжата и измамата са в заробващите дълги договори, с големи неустойки, които ограничават правата на хората да променят поведението си. Една съвместна работа може да е дългосрочна, само ако в целия срок е изгодна и на двете страни. Това се гарантира от възможността на всяка страна да излезе от споразумението.
4.От т.3 произтича и възможността да няма изключителен издател, а един да получи една книга, друг - друга.
5.Вече излезлите безплатно в Интернет книги НЯМА да бъдат сваляни, подобно условие не може да се поставя. Т.е. който иска да издава, ще приеме и този безплатен достъп за читателите. Първите наблюдения сочат, че безплатните книги реално ВДИГАТ тиража на платените, а не става обратно. Т.е. рекламният ефект е по-голям от хипотетично пропуснати приходи.
6.За бъдещите книги, издателят ще може да постави единствено условието до 1 година да не се качва безплатно в Интернет, а след това - отново ще е достъпно за всички и така.
7.Нека никой не се мисли за по-умен от мен, защото извън самохвалството, характерно за хората с психични отклонения, истината е, че на света има доста малко хора по-умни от мен... 🙂
Очаквам офертите ви. Ако няма такива, ще направим самиздат...

Добри Божилов, писател
"Задругата", "Изгореният", "Девети", "Сказанието", "Селфи", "Гай Балоний" и др.

За контакти: komentari (at) mail (dot)
bg

GSM: 0887 467 818

Няма коментари:

Публикуване на коментар