Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

НЕ СТОЯ ЗАД ТАЗИ КНИГА КАТО АВТОР - Съобщение от писателя Добри Божилов, относно така нареченото издаване на "Сказанието" от издателство "Лексикон"

 

Уважаеми колеги, книжари, читатели,
Новоиздадената книга "Сказанието" от издателство "Лексикон" е творба, зад която АЗ НЕ СТОЯ. Не знам какво е издавано, редактирано, какво е пуснато. Не съм получавал коректура, не съм я одобрявал, и не мога да застана зад съдържанието и.

Това е някаква художествена самодейност на издателство "Лексикон", която няма нищо общо с мен, и аз не мога да нося отговорност за нея. Ако съдим по злополучния опит с предните ми книги, това е осакатена версия на романа - съкратен с 25-30%. Но отново повтарям, не съм чел тази книга, не знам какво прави издателят, в необуздания си стремеж към сребърници.
Истинското издание на "Сказанието", което при това ще се продава с автограф всяка книга от автора, ще излезе до края на месец ноември.
То е с различна корица, и на нея ясно е написано, че е издадено директно от автора си.
Издателство "Лексикон" вече НЕ ПРИТЕЖАВА НИКАКВИ ПРАВА ВЪРХУ КНИГИТЕ НА ДОБРИ БОЖИЛОВ. Бавната работа на съдебната система обаче, която предполага решение след 4-5 години, прави безпредметно решаването на всякакви подобни спорове по съдебен път.
Единственият начин да защитя читателите от фалшификации, и да им гарантирам, че това което четат, е от мен като автор, е издаването на самите книги от мен самия.
Тук искам да осветля отново и порочната практика на "Лексикон", което осакати всичките ми до сега издадени книги. "Задругата", "Заветът" и "Девети" са съкратени средно с между 25 и 30%, и това ВЪПРЕКИ ИЗРИЧНО НЕСЪГЛАСИЕ ОТ МОЯ СТРАНА.
Предстои всички тези книги да бъдат пре-издадени в оригинал.
Междувременно - повтарям - авторът Добри Божилов, НЕ СТОИ ЗАД РОМАНА "СКАЗАНИЕТО", издаден от "Лексикон". Ако желаете да прочетете оригинала, той е пуснат дори безплатно в мрежата (www.dobribozhilov.com). Ако го желаете на хартиен носител, ще излезе до края на ноември. Самото това издаване е в резултат на натиск на читатели, които имаха безплатното копие, но държат да си го купят на хартия. Но говорим за ОРИГИНАЛНАТА КНИГА, а не за печалбарската художествена самодейност на издателство "Лексикон".
Потретям - аз като автор НЕ НОСЯ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТАЗИ "ТАКА НАРЕЧЕНА КНИГА" на ДОБРИ БОЖИЛОВ.
Надявам се да уведомите своите читатели, за да не бъдат подведени...

 

С уважение: Добри Божилов
17.11.2021

1 коментар:

  1. Бре! Не предполагах, че толкова много са съкратили книгите! При това без съгласието на автора, при това с изричната му забрана! Не е красиво... Никак даже...

    ОтговорИзтриване