Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Глупостта на русофобите - как танкери с газ колкото за България, ще спасят Европа?

Един чисто печалбарски ход на американските доставчици на природен газ докара до екзалтация местните русофоби. И показа колко малко те мислят, и как всичко е сляпа вяра, граничеща с глупост, във величието на Запада.

Та 30 американски кораба идват в Европа, за да я спасят от "руския рекет" с газа.

Сега едно по едно - руски рекет няма. Намалението на доставките е поради намалени поръчки. А те е нормално да намалеят при цени, скочили с 1000%. Т.е. ЕС влиза в енергиен колапс, и липсата на пари за драстично поскъпналия газ е нещо нормално. 

Но да продължим към по-същественото - в резултат на ценовата бомба в ЕС, продажбата тук стана по-изгодна от в Азия, и американските корпорации пренасочиха доставките. Апропо - преди това те същите допринесоха за дефицита, когато поради по-високи цени в Азия, зарязаха Европа, и пратиха корабите там. Но тогава никой не заговори за "американско предателство", със същата жар, с която сега се говори за бутафорния "руски рекет".

Нека минем обаче на още по-същественото. Русофобските сайтове бяха залети от една снимка, която виждате и тук. И която илюстрира ЯПОНСКИ кораб, който се намира в японски води, и няма нищо общо с Европа. Но то глуповатото русофобие не може да мисли, не можем да му се сърдим.

И да стигнем накрая до същността.

Всичките тия 30 кораба - керванът на спасението, общо, носят горе-долу колкото потреблението на България за 18 месеца. Да, правилно прочетохте - България. Цялото спасение на Европа са 30 танкера, с около 5 милиарда кубически метра газ.

ЕС, като цяло харчи над 500 милиарда кубометра на година. България - 3. Т.е. ако тия танкери са само за нас - оправяме положението. Тук можем да забравим, че САЩ ги продават на пазарни цени, т.е. спасението не е точно спасение, но янките имат право на привилегировано третиране в анализите... :)

Тия "спасителни танкери" са абсолютна капка в морето на кризата, до която зелените идиотщини доведоха ЕС. Те няма да стигнат за нищо - най-вероятно страните, в чиито пристанища акостират, ще приберат газа само за себе си, и ще се получи някакво егоистично локално решение.

В същото време, ЕС не само не пуска "Северен Поток-2", но пресъхват и газопроводите през Беларусия и Украйна. При тези цени няма как да се плаща просто. Европа ще остане без газ, т.е. ще има режим на тока, а парното вероятно ще спре. Вече и това се говори на запад - парното е луксозна стока, трябва да свикнем без него...

Истината е, че САЩ с танкери, изобщо не могат да задоволят нуждите на ЕС. Но и да можеха, ЕС щеше да ги плати точно колкото може да ги плати и на Русия. Никак. Говорим за поскъпване на ключова суровина повече от 10 пъти (десет пъти). Това по всички примери в историята, и по икономическите закони, сочи към стопански крах.

Европа е напълно неадекватна, а българо-европейците, пленници на русофобията, са най-неадекватните от всички.

Истината е, че трябва сближаване с Русия, нови договори, отваряне на старите блокове на АЕЦ, и захвърляне на всякакви "зелени сделки". Това трябва. И тъй като няма да се случи, ще наблюдаваме агоничния край на Стария континент, сред пропаганда и ескалиращо самооглупяване...

Само факти ви посочих, ако не вярвате, проверете ги сами...


Добри Божилов, писател

"Сказанието"

29.12.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар