Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Не всички писатели сме русофоби и слуги на НАТО, има и мислещи... Отворено писмо на Добри Божилов до Посланик Митрофанова

Ваше Превъзходителство,

Вчера, в безкрайно срамен интелектуален акт, група Български писатели се противопостави на "руската агресия" в Украйна и недвусмислено подкрепи фашисткия режим на Владимир Зеленски и западните му лицемерни съюзници.

Бих искал, с настоящото Отворено писмо, да заявя, че тази "групичка" писатели НЕ изразява мнението нито на Българския народ, нито дори на писателската общност. Въпросните "творци" са предимно такива, ползващи издръжка от западни фондации, от правителството, общините или под някаква друга форма - спонсорирани от "атлантическия цивилизационен избор".

Аз лично не съм такъв писател, и изразявам не само разграничаването си от тях, но и пълна подкрепа за действията на Русия.

Мислещите хора в България наблюдаваме процесите в Украйна от доста отдавна. Дори не от 2014 г., когато подмолните действия на Запада се превърнаха в преврат. В Украйна си тече подготовка за поробването ѝ от поне четвърт век, и тя се случва както навсякъде - постепенно се подкупва политическият елит, след което "от името на народа", той обявава, че иска да влиза в НАТО и ЕС. Народът, разбира се, никой не го е питал.

Аз не говоря за Зеленски или Порошенко само, а и за тези преди тях - Янукович и Кучма, и обкръженията им, които не направиха нищо, за да защитят украинския народ от тихото и тайно завземане, по което бе превзета цяла Източна Европа, вкл. моята страна - България.

Днешният фашистки режим в Киев е само върхът на "айсберга", той е финалът на недемократичното подчиняване на един народ на западния олигархично-корпоративен свят.

Очевидно е обаче, че със самата Украйна, атлантиците се доближиха твърде много до Русия, и това преля "чашата на търпението". Действията на Владимир Владимирович са напълно оправдани, те са "по-малко зло", сравнено с издевателствата на паравоенните формирования от нацистки тип, в предните 8 години. 

При това - не се изненадвайте от подкрепата на Запада за тях. Всъщност, спомнете си Хитлер, и как той отново бе въоръжен от Запада, и тласнат да воюва с Русия. Историята се повтаря, нищо старо не е забравено. Западът лицемерно отрича нацизма, но с реалните си действия го създава и поддържа.

Мислещите хора в България сме наясно и, че няма никаква "сериозна съпротива на Украинската армия". Факт е, че руските сили са забавени, но това се дължи на терористичната тактика на нацистите, да ползват цивилно население като "жив щит". Всички виждаме саботажа на "зелените коридори" и танковете в детски градини. Виждаме ги, въпреки тоталното медийно затъмнение и цензура в България.

Владимир Владимирович заслужава единствено адмирации, че не постъпва като други руски ръководители в миналото, които игнорираха цивилните жертви, в името на настъплението. Факт е, че тази благородна постъпка вреди на руските интереси, но е факт и, че Русия е в Украйна за да спаси населението, а не да го избие.

Използването на тази терористична тактика, призната като такава дори от американски офицери, и сравнявана с действията на ислямистите в Сирия и Ирак, използването ѝ, за да се внушава "героична съпротива" на украинските нацисти, е цинизъм. Това е цинизъм на Украйна, и цинизъм на западните медии.

Но мислещите виждаме Истината.

Аз съм един от популярните Български писатели. Книгите ми винаги са в Топ 10 по продажби, за разлика от някои от "колегите", които са "велики" писатели, на Соросоидна хранилка, но читатели нямат. Аз имам читатели, това може да се види от ежегодните класации на бестселърите.

И тъй като една книга става книга, когато намери своя читател, то и писателят става такъв, едва когато има кой да го чете. Т.е. поне част от "колегите" не са съвсем "писатели", ако и да се зоват такива от фондациите, които им плащат, и от лицемерните медии.

Всъщност, ако трябва да си спомним ролята на интелигенцията в едно общество, то тя трябва да е онази, която защитава Истината, дори срещу силата на властта. Интелигенция, която не прави това, не е никаква интелигенция, а е един книжен и добре охранен слуга на управниците.

Г-жо Митрофанова,

Българският народ като цяло симпатизира на Русия. Не го бъркайте с българския елит - инжектиран от Запада, да говори от името на народа. Истинските български писатели, хората на изкуството, ние под никаква форма, не можем да приемем фашизма и нацизма. И не можем да си затворим очите, дори под заплаха да ни вкарат в затвора, каквито предложения има в последно време. Иронията е, че те идват от хора, които до вчера се клеха в "свободата на словото", но днес очевидно са получили нови инструкции от европейските си началници.

Аз лично, като Български писател, категорично Ви подкрепям. Пожелавам успехи на Владимир Путин и негови войски, въпреки всички подли трудности, пред които се изправяте. Вярвам, че резултът накрая,  и този път няма да е по-различен от този през 1945 г.


С уважение: Добри Божилов, писател

"Задругата" - втори най-продаван роман през 2019. Източник... Класация "Хеликон"

"Заветът" - четвърти най-продаван роман на полугодието през 2020. "Задругата" също е в Топ 10 - на 6 място. Източник... Класация "Хеликон"

"Сказанието", "Гай Балоний", "Селфи", "Девети" - все бестселъри...


09.03.2022

7 коментара:

  1. Браво Добри. Достоен човек си!

    ОтговорИзтриване
  2. Много болно съзнание имате, почти като това на Путлер.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти си дебелочревна екскремтарна американо-турска подлога!

      Изтриване
  3. Умря циганката дето те хвалеше, Мислителю. Малко скромност не е излишна.С това сервилничене не си мисли, че ще те преведат на руски.
    Апропо: Като български пистел подкрепяш войната, а като човек подкрепяш ли я? Подкрепяш ли върволицата от оловни ковчези с млади момчета към почернените руски и украински майки? Подкрепяш ли разрушаването на жилища, болници, училища, потокът от бежанци който става все пълноводен?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Руският пазар на книги е безнадежден. Който вижда финансов мотив е обикновен глупак. Изразил съм чисто и честно мнение. Против войната съм. Харесвам я само като елемент от художествени творби. Но войната не започна сега, а през 2014 физически. Тайно - много преди това, с фактическата колонизация на Източна Европа от НПО-та и чрез продажни политически елити. В Украйна го има Путин да се намеси. При нас няма кой, и държавата ни върви неспасяемо към края си.

      Изтриване
    2. Не, не виждам финансов мотив, а нарцистичен.Колко велико ще е, ако можеш да изброиш местата на книгите си-все бестселъри в руските класации, както "скромничко" си ги изброил в края на писмото си.А що се отнася до това, че няма кой да се намеси в Родината не си прав - през главата на Ердоган сигурно минава мисълта - щом Путин може в Украйна, що аз да не си взема Кърджали, пък Аллах ако даде и цяла южна България.Еди Рама пък открито си поиска Косово и сърбите сигурно подскачат от радост за това.Не разбираш ли, че тази война отключва ефекта на доминото и всеки който си поиска и е по-силен, може да реши споровете с другите от позиция на силата с оправданието, че няма друг начин.Ако войната не приключи до месец, за съжаление светът ще пламне в световен конфликт и тогава няма да има на кого да пишеш писмата си.И последно-преди да започне войната Путин обяви, че знае по списък имената на извергите, които са издевателствали над руснаците в Донецк и Луганск.Ами щом ги знае нека ги залови и ликвидира.Нали има Спецназ, ФСБ и други специални сили.Нали са велика сила.А вместо това бомбардираш цели градове.

      Изтриване