Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

ЕС с "кански мъки" спаси Пенка... През това време 500 пенсионери си отидоха в мизерия...

След едноседмични усилия на всички европейски институции, та и сър Пол Макартни се включи, та след тези кански мъки, кравата Пенка бе спасена.
Няма да стане на суджук. Или поне няма да стане сега на суджук, защото рано или късно ще стане. В ЕС месо не се губи. Като свърши да дава мляко и да ражда телета, всяка крава става на суджук. Но както и да е - спасихме Пенка. Истината е, че ЕС СПАСИ ПЕНКА. Нашите щяха да и теглят ножа отдавна. И пак от преклонение към ЕС.
Но важното е друго. За тази 1 седмица, докато целият ЕС се бореше за Пенка, та за този период, от България си отидоха около 700 пенсионери. По оня последния път си отидоха.
И поне 80% от тях си отидоха нещастни. Нещастни поради мизерия и пенсиите на Валери Симеонов от 100 евро.
Отидоха си нещастни, защото децата им не са до тях в последните им дни. В Хамбург и Лондон са. За мандата на Бойко Борисов вече около 700 хиляди нови българи са емигрирали. Уж се оправяме, растем, европейци ставаме. И Бай Ганьо става европеец. Ама народът бяга.
Отидоха си нещастни, защото жалката ни държава не може да ги остави дори да умрат спокойно. Може някой престъпник да влезе в къщата им, и да ги удуши, заради пенсията им.
Затова като дойдат 100-те евро, всички врати се залостват, а е добре и да се събират заедно - поне няколко дни, докато позаминат част от парите. Накрая всичко това свършва - някой или все пак ти тегли ножа, за оставащите 50 евро, или Господ решава да те помилва, и те прибира при себе си.
Ама не знам дали знаете, ама тя и Пенка е на един такъв нещастен пенсионер. То по селата и при кравите останаха само пенсионери. Останаха, защото един кравар у нас изкарва колкото да си добави до пенсията. В Германия изкарва 4000 евро. И тук и в Германия произвежда едно и също краварят. Ама защо там има за него, а тук няма - е това само нашенският Бай Ганьо знае. Той прибира парите.
Ама за Пенка и пенсионера, та и за кахърите около нея - пак на главата на един старец се стовари всичко. Цялата държавна машина искаше да убие кравичката му, дето се доизхранва с нея
Да я убие, защото полицията на същата тази държава я пуснала свободно през границата да иде в Сърбия. И после - пак свободно - да се върне. А то нали огради имаше, бежанци спирахме... Ако крава минава така, кой терорист ще бъде спрян...?
Та браво на ЕС. Комисари с по 26 хиляди евро заплата, и масово чиновничество с по 20 хиляди, спасиха една крава. Помагаха им стотици български чиновници с по 2000 лв., без да броим командировъчните до Брюксел всеки месец. За обмяна на опит, и "усвояване на добри европейски практики"...
А през това време възрастните си отиват в огорчение и обида, и няма кой да направи пенсията им дори 150 евро, което поне беше официално обещано преди изборите. Дори това няма кой да направи. И докато отлагаме производството на суджук от Пенка, еврата с които преживят бабите, ще идват от избягалите им внуци. Които продължават да бягат - от Бай Ганя, от мизерията, и от престъпността на Гражданите за ЕВРОПЕЙСКО развитие на България... 

Добри Божилов
12.06.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар