Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

На тази дата фaшиcтите започват гражданската война, която води до 9 септември и прерязаните им гърла...

На тази дата - 9 юни, през 1923 г. се осъществява вторият (след Италия) успешен фашистки преврат в Европа.
Току що спечелило изборите, с огромно мнозинство, земеделското правителство на Александър Стамболийски е свалено със сила. Премиерът е убит, при това с особена жестокост - фашистите са рязали части от тялото му и са го карали да ги яде.
Говорим след току що минали избори, на които народът си е казал думата.
Превратът е организиран от същите, които доведоха България до катастрофа в Първата световна война, и които народът логично отказа да подкрепя на избори. Т.е. от хора без народна поддръжка.
Втора партия, след БЗНС в парламента са... комунистите. Превратаджиите-фашисти изобщо не се забелязват.
Този брутален погром, от хора, които буквално във вчерашния ден са съсипали държавата, води до избухване на гражданска война. Именно от това събитие започва разколът в България и братоубийствата.
Фашистите реват с крокодилски сълзи за Народния съд и за саморазправата с тях след 9 септември. Но истината е, че те започват всичко това.
След преврата на 9 юни, следва въстание на комунистите през септември. То е брутално потушено, въпреки че обективно погледнато, то е в защита на конституционната власт на земеделците.
Комунистите започват нелегална война, която включва атентата в църквата "Св.Неделя", в който са убити основно фашисти и превратаджии. Този атентат е позор, само защото се е случил в църква. Това е грехът на комунистите. Жертвите на атентата не са невинни - превратаджии, министри, депутати и офицери, които воюват с народа си по това време.
Войната, която комунистите водят, е много важно да се отбележи, че тя е ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ. Т.е. Конституцията е отменена преди 9 септември от фашистката власт, която после става монархо-фашистка. Комунистите се борят за закона.
Много са интересни събитията и във ВМРО. Много се реве, че след 9 септември ВМРО било разбито и "патриотите" убити от комунистите.
Но всъщност ВМРО е разбито още през 20-те години. Дясното крило в организацията се саморазправя с лявото - чисто физически. Вкарва се разкол сред патриотите. Оцелелите минават към комунистите, и след 9 септември отмъщават. Т.е. не е вярно, че комунистите са унищожили ВМРО. То само се съсипва, когато се съюзава с фашистите-превратаджии и започва чистка в собствените редици.
Т.е. днешната дата - 9 юни, е началото на кръвопролитията. Не е 9 септември. 1944 г. е краят, а не началото на гражданската война.
Събитията в България не се различават от сходни събития в други страни, изгубили Първата световна война. Тя води до тежки мирни договори, огромни репарации и национални унижения. Те се превръщат във вътрешни сблъсъци и братоубийства...

Добри Божилов
09.06.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар