Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

На 43 оценявам като огромна грешка, че се занимавах с политика... Обръщам се към 20-25 годишните да не се залъгват, че от тях зависи да спасят България...

Скъпи приятели, на 43 години, които навърших скоро, и мнозина ми ги честитиха, осъзнах нещо много важно - не се занимавайте с политика.
От 20 години се боря да оправям страната, ходил съм на избори, колко ли не статии съм написал.
Не съм постигнал нищо. Нещо повече - постигнал съм отрицателен резултат. Много приятели ме гледат подозрително, защото мислят, че преследвам лични амбиции, искам да се издигна, за да се налапам и пр. Мотивите ми никога не са били такива, но не съдя хората, за които е логично да го мислят.
Просто казвам, че от тези си усилия, съм постигнал негативен резултат.
Политиката е безсмислица. Тя е "хазарт". Не се шегувам, говоря сериозно. Позициите, от които можете да промените нещо, се броят на пръстите на едната ви ръка. А кандидатите за тях са хиляди. Някои наистина заради пари, други заради идеи. Но така или иначе, нищожен брой места се дават срещу хиляди кандидати. Както и да го въртите и сучете, все който и да се издигне ще е огромен късметлия. Това е основният фактор при издигане в демокрация.
Дори не е ДС, не са някакви олигарси или задкулисие. Защото това не са единни субекти, а кланове, воюващи помежду си. Всеки клан има своите кандидати и инвестира в тях. Накрая пак за тези 2-3 държавни поста, се състезават минимум десетки, може и стотици, добре посигурени с пари, кандидати на клановете. И пак изборът е случаен.
Т.е. за да постигнете нещо в политиката, трябва да сте късметлия. И тъй като повечето не са късметлии, просто усилията отиват на вятъра. Дори да имате 100 милиона за кампания, пак всичко ще зависи от късмета, защото има и мнозина други със същите пари.
Поради тази причина, оценявам като една от огромните грешки в живота си, това че съм се занимавал с политика. Загубил съм си страшно много време, допускам че мнозина от вас още го губят.
Всичко е в Божиите ръце. Ако Господ е единствен "над" късмета, то той определя. Ето, в Русия извадиха късмет и живнаха. Може би и в САЩ накрая извадиха, и имат шанс. В Германия пък за пореден път в историята извадиха супер злополучен късмет. Насред най-големите им пари, ще се самоубият.
Никой не знае на къде ще наклони съдбата. Сигурното е само едно - НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ С ЧЕСТНОСТ, ПРЕДПРИЕМЧИВОСТ И УСИЛИЯ, СЕ УСПЯВА. Успява се преди всичко с късмет. И това в пълна степен важи и за политиката. Не си губете времето! Обръщам се към всички, които са между 20 и 25 и като мен глупаво вярват, че от тях зависи да спасят България...
Вършете друго, гледайте деца, работете... Това можете да направите, то е добро, без късмет. А ако извадим накрая късмет за някой като Путин или Орбан, благословени да сме...

Добри Божилов, 14.10.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар