Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Английската централна банка отказа да върне 14 тона злато на Венецуела... И ние държим 20 тона там...

Кражбата на "цивилизованите западни сили" от бедните страни стана съвсем ясна тези дни.
Президентът на Венецуела Николас Мадуро поиска да изтегли от Великобритания 14 тона злато, депозирано от страната му там.
И... получи отказ.
Първо го мотаха 2 месеца, с аргумента, че не могат да намерят застраховател, който да издаде полица за транспорта.
Сега директно отказаха, "защо не знаели за какво Мадуро ще ползва златото".
Сякаш е тяхна работа за какво един собственик ще ползва собствеността си.
Ударът е брутален, по същество се краде от една закъсала държава, просто защото не върви по свирката на Вашингтон и се опитва да е свободна. Заради това, САЩ са наложили санкции, които сриват икономиката на Каракас.
Сега и директно им присвояват златото.
Да припомним, България има общи 40 тона златен резерв, от които половина стоят в Лондон. Това са около 800 милиона долара по днешния курс.
Уж сигурно място, уж финансов център на света.
Реално - леговище на крадци и престъпници.
Като се запитате защо те са по-богати от нас - ето затова - защото винаги и всякога са крали. За запада кражбата е начин на живот...
И ние напираме да ставаме "все по-западни"...

Добри Божилов
09.11.2018