Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. Всички мои книги са публикувани безплатно в Интернет. Една по една, те се издават и на хартия от самия автор... В пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо. По-добре четете безплатно...

(Безплатното разпространение е временно спряно, със съдебно разпореждане. Но ще се преборим скоро да отпадне...)

САЩ ще удържат Украйна чрез военно положение...

Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа указ за въвеждане на военно положение, съобщава ТАСС.
С това по същество се въвежда военна диктатура, и се удължава управлението на страната от американските марионетки.
Никакви избори не могат да се случат, а ще управлява президент, който е 5-ти в анкетите с 4,8%.
На първо място е най-проруския от всички кандидати - Юлия Тимошенко.
Тя на думи е русофобка, но реално има огромен бизнес с газ с Москва, наричат я "газовата принцеса".
По време на предния президент Янукович влезе в затвора, защото самият Янукович искаше да е единствен партньор на Москва в Украйна.
Сега Янукович го няма, Порошенко е пълна катастрофа, и Тимошенко неудържимо настъпва.
Тя обаче няма да вземе властта, просто защото избори няма да има.
Колко време ще издържи подобна конструкция не е ясно. САЩ имат навика да поддържат военни диктатори, стига да са им изгодни. Изразът "кучи син, но наш кучи син" е точно американски.
Накрая обаче всякакви такива режими падат, а самите янки изоставят съответния диктатор и търсят друга марионетка.
Военното положение влиза в сила от 14,00 часа киевско време на 26 ноември до 14,25 часа на 25 януари 2019 г. На Генералния щаб е наредено да организира частична мобилизация.
Министерството на външните работи на Украйна ще се обърне с призив към Великобритания и САЩ като държави, които гарантират безопасността на страната съгласно Меморандума от Будапеща от 1994 г. Също така ще се обърне към Съвета за сигурност на ООН, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, ЕС и други приятелски държави и организации.
Министерството на информацията и външното министерство незабавно ще организират информационна кампания относно агресията на Русия сред чуждите правителства и влиятелните политически, икономически и граждански актьори.
Военното министерство и Генералният щаб ще изменят плана за мобилизация на въоръжените сили.
В указа се подчертава, че агресията на Русия е в нарушение на Резолюция 3314 на Съвета за сигурност на ООН от 1974 г.
Украйна ще въведе специален режим за защита на независимостта, целостта и суверенитета на страната.
Решението е във връзка с възникналото вчера напрежение между Москва и Киев. Русия иззе украински кораби в Черно море, след като те опитаха да минат през блокирания Керченски пролив.
Провокацията съвсем очевидно няма за цел да разпали война с Русия, а просто да остави на власт хунтата на Порошенко и САЩ.
По-рано Порошенко и Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна подкрепиха решение за въвеждане на военно положение в страната за период от 60 дни.
Порошенко призова Русия незабавно да освободи задържаните украински моряци и иззетите кораби до Крим. Руски снимки показват, че украинските бойци не са се съпротивлявали, никой в Украйна и не иска до воюва с Русия. Това е един народ.
Според украинските ВМС шестима моряци са ранени след откриване на стрелба от руската брегова охрана по три украински кораба до Керченския проток.
Свикани са извънредни срещи на НАТО и Съветът за сигурност на ООН. Постоянният съвет на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще проведе специална сесия във Виена, за да обсъди "агресията на Русия срещу Украйна".
Руското външно министерство обвини Украйна в умишлена провокация с цел установяване на претекст за нови санкции срещу Москва. Министерството на външните работи на Русия обвини Украйна, че е координирала със САЩ и ЕС "планирана провокация" за налагане на нови санкции срещу Москва. Кремъл твърди, че действията на Русия са в съответствие с международното право заради незаконно навлизане на корабите в руски териториални води.
Русия е задържала 24-ма украински моряци, информира Интерфакс, позовавайки се на комисаря по правата на човека в Русия Татяна Москалкова. Тя добави, че трима моряци са ранени и се възстановяват в болница, но те не са в критично състояние.
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск написа в "Туитър", че е обсъдил ситуацията с украинския президент Петро Порошенко.
"Осъждам руското използване на сила в Азовско море. Руските власти трябва да предадат украинските моряци и кораби и да се въздържат от допълнителни провокации", призова той.
"Европа ще остане единна в подкрепа на Украйна", мечтае си Туск.

Добри Божилов
(В статията са ползвани материали от други медии)