Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

България и Норвегия през 1869 г... Кой е "цивилизацията"...

На снимката виждате една типична норвежка и една типична българска улица, от 1869 г.
За Норвегия при това говорим за напредничав "индустриален" регион, а за България - това е Копривщица - подбалкански занаятчийско-земеделски регион.
Въпреки това, виждате разликите.
Да припомним и, че по това време България е с население без граждански права, без право да гласува, без Парламент, без Конституция, и постоянно одирано от какви ли не данъци.
А Норвегия е на Север и Запад, граничи с Швеция и Англия... Център на цивилизацията...
Е, гледайте кой народ има ген, качество, разум, и кой няма...
Хиляди българи емигрират към Норвегия днес, което доказва, че парите са онази отрова, с която Господ изпитва глупаците и ги оставя да се самоубият.
Културата се гради с векове, а не с откриване на петрол и самоповярването, че си гениален, заради това...

Добри Божилов
27.12.2018

1 коментар:

  1. По твоята логика и ние граничим с Англия, че даже и с Норвегия. Не си го дообмислил нещо. Весела Нова година!

    ОтговорИзтриване