С идиотски конкурс за 8 самолета, Бойко ще разцепи и разруши НАТО... Швеция и САЩ включиха на брутален "черен PR" една срещу друга...

Не знам дали разбрахте, но с идиотския ни конкурс за 8 самолета, ние разрушихме НАТО.
Опитът да се направи "прозрачен търг" и замяната му накрая с поръчки по телефона, доведе до разлом и караница между съюзници. Заради тия 8 самолета, Швеция и САЩ провеждат активен брутален PR една срещу друго.
Швеция формално не е член на НАТО, но е обвързана с него, доставя военна техника, купува от тях и пр.
Сега шведи и американци като се изпокарат, заради 8 български самолета, на продъненото НАТО само това и му трябва. Той Тръмп и без това искаше да ИЗВАЖДА САЩ от НАТО. Не вижда смисъл да охранява толкова много държави, които на него нищо не му помагат.
Сега предстои мега международен скандал, защото Ф-16 няма да ги купим. 8 са по-малко от 10, да не говорим за 16-те самолета за същите пари на Бахрейн.
Далаверата е чудовищна, сделката със САЩ няма да стане, а това ще злепостави самите САЩ, защото ще излезе, че те са корумпирани гадове, които изнудват бедните.
Всъщност виновни за всичко са нашите си гербери, които трябваше отдавна да са си отишли, но вместо това се чудят каква подкрепа от къде да търсят за още няколко седмици власт. И Ф-16 - самолет на 44 години, за 2 милиарда лева, е най-скъпата единична инвестиция за оцеляването на Бойко.
И той ще си тръгне, но ще разломи и НАТО. В крайна сметка, ако това стане, може да се окаже полезно за човечеството присъствието му във властта...

Добри Божилов
24.12.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар