Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Борбата с фалшивите новини се превърна в борба с противниците на ГЕРБ! Имат ли Цецо и Габриел специален "акаунт" във Фейсбук...?

Вчера бе свалена най-голямата опозиционна страница във Фейсбук - "Национален протест срещу безобразията в България".
Тя имаше над 270 хиляди члена, и бе изобщо една от най-големите български страници в социалната мрежа, вкл. конкурентна на влогъри-икони и шоу-звезди.
Случилото се е озадачаващо за еволюцията на цензурата в България. Тя се засилва, а не намалява, и това става със съдействието на самия Фейсбук. Защото подобна по размер страница не може да се събори просто от "голям брой организирани тролове".
За да се направи това, някой трябва да има специален акаунт, със специални по-големи права. Страниците с над 100 хиляди члена са под специална защита, те се считат за по-надеждни и не са толкова податливи на случайни атаки.
Създателят на "Нациоален протест" Атанас Калев твърди, че преди да спрат страницата, е бил привикван в полицията да дава показания. Заплашвали са го с това, че "предизвиквал размирици". Все едно призивът за демократичен протест е "размирица". Всъщност точно това е в мисленето на мутро-милиционерската власт, която се мисли за вечна.
По-важно е обаче, защо Фейсбук сътрудничи на подобни диктаторски режими да потискат свободата на словото? Кой е дал въпросния акаунт на българските власти? Кой ги е упълномощил да преценяват кое е добро, и кое - лошо в Мрежата?
Има ли връзка всичко това със заканите на еврокомисарката Мария Габриел, за "борба с фалшивите новини". Защото излиза, че фалшивите новини в България са онези, които са срещу ГЕРБ.
"Национален протест" вече няколко пъти е била спирана, или са били блокирани акаунтите на администраторите и. Ако обаче този път е окончателно затворена, и с възражение не може да бъде възстановена, значи Фейсбук се е съюзил с ГЕРБ, с Еврокомисията и с олигархичното статукво, срещу което се надига ропот из цяла Европа...

Добри Божилов
20.12.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар