Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

49 държави в света се водят "диктатури", по оценка на САЩ... Само във Венецуела подменят президента... Петролът "няма нищо общо"?

В момента по оценка на американското НПО "Фрийдъм Хаус", 49 държави по света се водят "диктатури".
Т.е. те са това, заради което САЩ решиха да признаят алтернативен президент на Венецуела.
Мадуро бил "узурпатор", него народът не го е избрал, значи за да браним демокрацията, трябва да признаем съперника му (който също никой не го е избирал за друго, освен за депутат).
Защо обаче е този двоен стандарт?
Защо САЩ не признаят "алтернативно ръководство" на всичките останали 48 режима, които самите те определят за "диктаторски"?
Защо няма алтернативен държавен глава на Саудитска Арабия? Нека започнем с нея. Тя, също като Венецуела, има петрол.
И е диктатура - абсолютна монархия, властта се предава по наследство.
Но САЩ не правят нищо. Просто защото Саудитска Арабия е подчинена на САЩ, изпълнява каквото и кажат, редовно купува американско оръжие...
Защо САЩ не направят нищо срещу диктатурата в Чад? Ами защото там няма нищо, което да заграбят. За какво са им пясъци?
Защо не направят нищо срещу Судан или Южен Судан? Няма ги американските рейнджъри да освободят бедния народ от тиранията.
Нищо не се случва и в Тунис, Танзания и Камбоджа, също определяни от самите САЩ като "недемократични".
Ами Кувейт, Бахрейн, Катар...
Ако си плащаш редовно за Ф-16, нямаш грижи...
И кой е на "топа на устата" на Чичо Сам?
Венецуела.
Страна с най-големи запаси от суров петрол, по-големи дори от Саудитска Арабия. Страна, която била банкрутирала, заради "социализма".
Но я погледнете какво е в Саудитска Арабия? Хипер-социализъм. Всеки новороден получава огромна рента от държавата. Няма нужда нищо да работи. Имат петрол, помпат, раздават.
Същото прави и Венецуела, преди американските санкции и саботаж, да я докарат до просешка тояга.
И давай да сменяме Мадуро...
Южна Америка се счита за "заден двор на САЩ", още по доктрината "Монро". Тя няма право да се развива сама и да стане силна. Започне ли това да се случва, следва намеса. Затова и така мразят янките там.
При Венецуела се наслагва и втори проблем - с петрола. Той е като проклятие. САЩ считат целия петрол на света за техен, и не дай си Боже, да се открие такъв на твоя територия...
Питайте индианците от 19 век, натикани в резервати.
Ето това е бъдещето на Венецуела - американски резерват, а петролът - на американските нефтени корпорации...

Добри Божилов
28.01.2019

Няма коментари:

Публикуване на коментар