Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Какъв Путин виновен! Макрон накара милиони да мразят ЕС, повече от всички тролове и хибридни полковници...

ЕС и атлантизмът очевидно се разпадат. Но не заради Путин.
Сигурно на местните заблудени евроинтегратори им е болно, че са служили на порочна кауза, и сега се чудят какво извинение да намерят. И то е, че Путин руши Европа, и случващото се е е резултат от "руска хибридна атака"...
Само че...
Путин няма нищо общо с това, че 150 хиляди български семейства ще бъдат изхвърлени на улицата. И как? Не с пазарни мерки, не защото някой е по-конкурентен.
А с... Декрет на Съветския съюз в прослава на социализма...
Да, Декрет на Европейския Съветски съюз, който съсипва абсолютно честно и пазарно спечелена работа на хиляди хора, и то по правила, написани преди Полша, България или Румъния да са влезли в ЕС.
Да, ние сме приели ТЕХНИТЕ правила, единния пазар, конкуренцията. Отворили сме си държавите за техните търговски вериги и банки, а те са си отворили техния за нашите шофьори.
Сега изведнъж - банките може, като ни доят "пазарът е отворен". Като нашите хора изкарат нещо - веднага никакъв пазар, това е "нелоялна конкуренция", веднага "регулация и забрана". Москва нареди, спираме...
Опа, не Москва. Брюксел...
Гротеската е пълна. Дори поляците, които изначално мразят Русия (заради векове на взаимни окупации), и са про-европейци, дори те намразват Европа. При тях ударът е по-тежък от при нас, просто защото имат повече камиони.
Путин ли е виновен за мисленето на поляците? В Полша руски хибридни атаки няма. Поляците ги е страх, нащрек са постоянно, дори ги гони анти-руска параноя. Путин ли накара поляците да мразят Макрон, Франция, а с това и ЕС като цяло?
ЕС беше добра идея, сега е пародия. Когато беше просто единен пазар, без Брюксел, без Евро и без икономиката да се управлява от едно място, беше по-лесно.
Да, Франция може да затвори пазара си за камионите. Но България може да изгони банките. Балансът на интересите крепеше единството на съюза. А свободният пазар се гарантираше не от чиновници в Брюксел, а от страха, че като стреляш, и по теб ще стрелят. ЕИО бе в основата на следвоенното възстановяване на Европа.
След това всичко се промени. Франция няма право да затваря пазари за камиони, България няма право - за банки. И двете има право да ги прави Брюксел. Цялата икономическа власт мина в съюза.
И какво стана?
Ами големите пак могат да си затварят пазарите - този път през решение на Брюксел. Малките - духат "знаете какво"....
Т.е. ЕС, със системата си за вземане на решения по същество даде привилегия на големите и богати страни, и отне свободата на малките.
Как се казва това на исторически език?
Казва се "поробване". Единият има права над другия :)
А най-абсурдното е нещо съвсем друго. ЕС има споразумения с трети страни за "свободна търговия". Тези споразумения са в основата на германския просперитет. Германия единствена е конкурентна на световния пазар и печели от отворените пазари. Целия останал ЕС е "пълен леш". Но заради Германия, тези споразумения се пазят.
И по силата им, ЕС не може да ограничи камионите от Турция или Русия да пътуват свободно :) Защото иначе и Путин и Ердоган ще резнат някой европейски бизнес.
Да, добре чухте - Русия! Руските шофьори ще си пътуват свободно в ЕС, а българските - на страна-членка - не...
Защо?
Защото България е поробена и няма право да изгони (без санкцията на Брюксел) нито един френски инвеститор. А Русия може да гони когото си иска.
Излиза, че статутът на "член" на ЕС е по-неизгоден от статута на "договор за свободна търговия"...
Ами ако се замислите  - логично е да е така. "Член" значи "роб" за малките и "господар" за големите. А "договор за търговия" значи споразумение между равни...
Стой българино под ярема, поне това си свикнал 500 години. На поляците може и да им е тежко, но ние ще го "преживеем". Ние винаги оцеляваме, на нас робството ни е втора природа...

Добри Божилов
13.01.2019

Няма коментари:

Публикуване на коментар