Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Сега като падна, ще видите, че никой не мрази Цецо, а всичко е заради Бойко, когото мразят и докато не се махне, ще е все така...

Цветан Цветанов беше една от привидно най-мразените политически фигури.
Но това беше, не заради него, а защото народът мразеше и ненавиждаше гнусната мутра-премиер, която управлява. И която арогантно се надсмива над народа, подиграва му се ежедневно, счита държавата си за бащиния, а хората - за придворен добитък.
Докато ТОЙ не се махне, никакви други промени няма да променят нищо. И това ще стане ясно до дни, когато ще видите, че гневът на българите срещу Цветанов ще стихне.
Народът мрази яростно, не е спрял да мрази, но мрази Бойко Борисов, а не слугите му.
В бутането на който и да било слуга, народът вижда средство за бутане на Бойко, а не лична омраза към слугата.
Апартаментите на Цветанов са нищо, сравнени с това, което народът вярва, че Бойко е задигнал. Той го приема като престъпник и бандит, който се е докопал до властта, и там прави единственото, което умее - престъпничи и бандитства.
Бойко се опитва да се спаси със серия оставки, вкл. посегна и най-верния си.
Но времето му изтича и единственият му избор, е или сам да се оттегли, като вероятно може да уреди условията - да е мирно и тихо, и да не пострада.
Или гневна тълпа ще го изтръгне от кабинета му, и ще трябва да е щастлив, ако не го окачи направо на някой уличен стълб...
Случвало се е в историята, това не е заплаха, а историческа констатация...

Добри Божилов,
Писател, автор на "Задругата"

Няма коментари:

Публикуване на коментар