Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Корнелия ги размаза - не само оттегли оставката, но и получи 95% поддръжка от Конгреса за това...

Вътрешнопартийната интрига в БСП приключи по безапелационен начин.
Лидерката Нинова, не само оттегли оставката си, но и след това при гласуването за отпадане на съответната точка от дневния ред, получи 535 срещу 27 гласа. Т.е. 95% поддръжка.
Това е фактически гласуване на гигантски вот на доверие. Изобщо не става ясно какво точно искаше да направи опозицията на този конгрес. Дори да не беше оттеглила оставката, и да решаха Конгресът да избере нов лидер, то този лидер пак щеше да е тя.
Фактически, с оттеглената оставка, тя просто опрости процедурата. Иначе трябваше първо да променят устава, а след това - да избират лидер.
Нинова постигна и друг ключов успех - след 3 месеца, т.е. веднага след местните избори, започва "пълен вътрешен избор" в БСП. Т.е. ще се смени и Националният съвет, където в момента са се намърдали партийните "влъхви" и саботират работата.
В крайна сметка, очертава се, че към края на годината, БСП вече ще е монолитна партия, зад лидера си, и Бойко няма да може да я клати като налива пари в олигарси като Гергов.
Най-вероятно, идват тъмни времена за ГЕРБ - ако има истинска опозиция, няма кой да спре сриването им. В момента те се крепят на отслабването на противниците си, което прави техния микроскопичен резултат, да изглежда по-голям.

Добри Божилов
Писател, автор на "Задругата"

Няма коментари:

Публикуване на коментар