Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Случаят VW е показателен как народите са подчинени чрез "отворените пазари", и трябва да се молят на корпорациите, вместо да е обратното...

Нали знаете, че съм (почти) доктор по икономика, а ми отхвърлят дисертацията точно в тази област, около която сега е горещо.
Та случаят "Фолксваген" е показателен как отворените пазари поробват народи, държави всичко.
Та някакъв си "Фолксваген" сега ходят цели държави да му се молят, а Бойко и Ердоган се надцакват да му дават отстъпки, бонуси, държавни субсидии, безплатна земя, освобождаване от данъци, осигуровки и пр.
И той стои "диванче праз" и чака да видим кой ще му се "наХХХХ" повече.
Значи корпорацията има право да избира къде да произвежда и да изнудва местните.
В същото време, същата тая скапана корпорация, по силата на "свободния пазар", има право да продава където си иска! Значи тя може да продава и в България, и в Турция, но може и да си избира къде да произвежда.
Т.е. всички права за корпорацията! И въпросът не се свежда само до "Фолксваген", а до всички подобни нагли корпорации, дето са над държавите.
Я да има протекционизъм, и ако искаш да продаваш в България (или Турция), да си длъжен да произвеждаш там! А де - иначе здрави мита. Да видим кой на кого ще се моли тогава. Ще се молят, ще вдигат заплати, ще правят инвестиции - всичко.
А заради "свободния пазар", който тия корпорации налагат чрез техните НПО-та (това им е единственият разход), чрез тази схема, държавите и народите са подчинени.
Я погледнете какво става в Русия. Там има протекционизъм. Западните фирми са надпреварват да строят заводи - вече има на Мерцедес, БМВ, Тойота и още над 20 завода. Русия Е ЕДЪР ПРОИЗВОДИТЕЛ НА КОЛИ, и то не на Москвичи. На западни коли.
Същото се отнася до телевизори, компютри, домати, краставици. Свободният пазар фактически е кражба на пазара от корпорациите. Той не е свободен, а присвоен.
А насреща - народите гладуват и се състезават кой по-голям дъмпинг ще направи... Т.е. кой повече сам ще се зароби.
Изобщо не бъдете сигурни, че Турция ще спечели от този завод. С всички отстъпки и субсидии, накрая може да излезе, че тя плаща на "Фолксваген". Самата турска икономика в момента е пред фалит, поради гигантско задлъжняване, точно заради такива политики...
Тезата на дисертацията ми, която не позволяват изобщо да стигне до защита, е точно тази...

Добри Божилов, писател
Автор на "Задругата"

Няма коментари:

Публикуване на коментар