Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Присвоиха ли Гешев и Ко., Биткойни за $3 млрд., и потулиха ли всичко с няколко про-правителствени медии...

Нека си припомним този репортаж в бТВ, с който Иван Гешев - тогава началник на Спецпрокуратурата, сложи край на въпросителните около "конфискуваните от държавата биткойни за 3 милиарда долара".
Той просто обяви, че "няма такова нещо", но не представи никакви доказателства за това. Просто обяви, а медиите наложиха това мнение. И така - биткойните изчезнаха.
Но истината, че не НЕ са изчезнали. Не само сайтът "Биволъ", но и глобални сайтове на крипто-общността  съобщиха за случая. Изказаха се и експерти, и стана пределно ясно, че подобни биткойни СЪЩЕСТВУВАТ.
Нещо повече, тях ги има дори като косвено признание на Гешев, който казва, че извършвалите митнически нарушения са се разплащали в биткойни. Е, къде са тогава те?
Няма ги.
Съществуват 2 основни версии какво се е случило. И двете - престъпни.
Едната е, че койните са иззети от "големия брат" - САЩ, като нашето разследване е принудено да прати там "за изследване" дисковете, съдържащи ключовете към койните. Съответно - американците са си ги присвоили, защото на пигмеите в колониите не е позволено подобно богатство. Но престъплението тук е, че Гешев и Ко. са дали дисковете на американците, а не са ги оставили тук.
При наличие на хиляди ИТ специалисти у нас, и наричането ни "Силиконова долина на Европа", е смешно да пращаме каквото и да било за анализ в САЩ. Просто наемаме външни експерти, а в сума от 3 милиарда долара има достатъчно за няколко експерта с по 10 хиляди лева месечно.
Втората версия е, че койните не са иззети от САЩ, а са "гепени" от нашите власти. И прокурори, разследващи, и министрите над тях, са си ги поделили. Т.е. забогатели са доста.
Тъй като крипто-валутите трудно се проследяват, те вероятно се считат за недосегаеми. И като "изтрият" първоизточника - обявят, че койни изобщо не е имало, и всичко е ОК.
Става дума за гигантска злоупотреба - за 3 милиарда долара, или 5 милиарда лева, които следва да влязат в държавния бюджет.
По принцип Биткойнът е първата крипто валута, и тя не е напълно защитена от проследяване. Добри експерти (или хакери) могат да видят какво е станало. Т.е. ако въпросът отново се отвори, Гешев и Ко. ще имат доста какво да отговарят...
Но засега Гешев го гласим за главен прокурор, вместо да му пратят на него прокурор да го пита за участието му в това крипто-приключение...

Добри Божилов
Създател на българската крипто-валута "Левкойн"...

Източници:
Има и много други източници, достатъчно е да напишете "биткойни България" или "Bulgaria Bitcoin" в Гугъл, и ще получите огромна информация за това, че койните ги е имало, но после "изведнъж" ги няма... 

Няма коментари:

Публикуване на коментар