Писател: България, която закри 1400 училища, ще отговаря за образованието на ЕС... Разбирате ли защо се разпада този съюз от неадекватни бюрократи...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.htmlПисателят Добри Божилов, автор на бестселъра "Задругата", направи остро изказване, по повод поредните безумия, които идват от Брюксел. Публикуваме го без редакции:
Европейският съюз, съставен от бюрократи, загубили връзка с реалността, роди нов абсурд.
България ще получи ресор "Образование и култура" в новата Европейска комисия.
Това е по-голяма гротеска дори от опитите на Бойко да вземе "киберсигурност", насред хакването на НАП. И да го даде на очевидно неграмотната компютърно Габриел, за която да набута държавата ни в безсмислени суперкомпютри е основното разбиране за технологиите изобщо.
Но образованието е още по-голям абсурд. Държава, която в последните години е закрила 1400 училища, ще отговаря за... образованието на цяла Европа :)
Да не говорим за "културата". У нас културният бюджет е по-малък от бюджета за стадиони. Музикантите в оркестрите са на по 500 лв. заплата. Няма никаква политика към българските писатели.
В културата триумфира чалгата - явно защото я харесва Бойко Борисов.
ЕС не е наред. Не си мислете, че другите комисари са повече на мястото си. И по-важните области са в същите идиоти, и затова този безсмислен съюз сам се дезинтегрира.

Добри Божилов, писател
автор на бестселъра на 2019 - "Задругата"

Няма коментари:

Публикуване на коментар