Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

БСП незабавно да издигне Деси Радева за кмет на София


Мая Манолова се оказа най-наглата политическа измама от всички ползвани от Бойко Борисов, за да остане насила на власт, независимо че народът неистово го мрази. Отдавна трябваше да си е тръгнал, но той стои упорито като пукел, а народът издивява. Накрая, както предвиди и Жорж Ганчев, малко преди смъртта си, ще стигне до съдбата на Мусолини - ще го обесят с главата надолу гневни тълпи.
Но въпросът не е за Бойко, а за Мая. Съвсем очевидна е нейната функция. Тя е кандидат-мюре на ГЕРБ, чиято цел е да загуби управляемо изборите. Т.е. нейната работа е Фандъкова да спечели. А кандидат, който играе срещу себе си, не може по никакъв начин да стане победител.
Т.е. ГЕРБ се готвят за пореден път да спечелят София - без да имат доверие, просто като оставят Фандъкова без алтернатива.
Разграничаването на Мая от БСП е абсолютен цинизъм, защото именно тези избиратели са които ще я пратят на балотаж. Без тях, тя ще вземе по-малко от кандидата на психо-десните, вероятно по-малко дори от Джамбазки и ВМРО. Ще гони някъде 4-5 място.
Ясно е, че за БСП, битката не е за кмет на София, а е за изгонване на ГЕРБ от властта. Това е съвсем логичната цел. И е нормално партията това да формулира.
Разграничаване на Манолова от подобна теза означава, че тя минава в другия лагер.
У нас изборите отдавна не са за нищо друго, освен "За" или "Против" Бойко Борисов. И последните 3 вота имаме ясен резултат "против", но чрез схеми и подставени партии, Бойко краде гласове и си осигурява партньор след изборите. Т.е. партньор, който преди вота е против ГЕРБ, а после му пристава. Задържането с подобна схемотехника, рано или късно, ще доведе до решение "Мусолини". Една гневна тълпа буквално нахлува в Министерския съвет и Го изхвърля през прозореца. Ще има да се чуди тогава какво му се случва. Но като няма мозък да мисли навреме, и се смята за незаменим и богоизбран...
Какъв е правилният ход на БСП сега? Очевидно Мая ще доведе до преизбиране на Фандъкова, а с това и укрепване на ГЕРБ.
Правилният ход е БСП да издигне свой кандидат. Отделен от Мая. Кандидат с ясна анти-ГЕРБ позиция, без условности кой за какво се бори. Кандидат, който казва, че е важен не изборът за кмет, а изгонването на правителството.
Срокът за това е 24-ти - т.е. има 1 работен ден след празниците.
Проблемът на БСП е, че няма такъв готов кандидат. Тя просто бе изиграна с Мая Манолова.
Все пак обаче, такъв кандидат... има.
Може би тя не се осъзнава като такъв, но с активността си, по естествен начин е станала.
Това е Първата дама Десислава Радева.
Жената няколко пъти има ясни позиции, видим противник на корумпираната власт е. Има ясни анти-неолиберални изказвания. Има изказвания срещу циганите. Слуша хеви-метъл, което ще се хареса много на градската десница. И най-вече - изглежда много земна, близка до хората и почтена. Освен всичко друго, черпи авторитет и от президентската институция.
Това е идеалният кандидат "в последния момент". И ще стои дори по-добре от Мая Манолова.
С подобен ход, БСП ще върне изборите във формата, в който трябва да бъдат - "За" или "Против" Бойко Борисов. А Деси Радева ще ги спечели, със същата лекота, с която би ги спечелила Мая, ако беше почтена.
Ако остане Мая, на червените им предстои гръмовен погром, който вероятно ще е и краят на партията като сериозна опозиция. Бойко вече ги остави без пари. Олигарси няма да им дават. Ще угасне телевизията, няма да имат апарат.
За БСП да бутне Бойко на тези избори, е въпрос на живот и смърт. Точно както е и за Бойко.
И като си в такава ситуация, трябва да се бориш на "живот и смърт"...
Мая няма как да спечели. Дори народът с отвращение да тръгне да гласува, след всичките обиди към червения избирател, то тя спокойно може да направи още няколко подобни изказвания, и - край. Никой няма да иде пред урните за нея...
Добра подмяна извърши измамникът Бойко, но разумът все още има малко време за спасителен ход...

Добри Божилов, писател
Автор на "Задругата" - бестселърът на 2019

Няма коментари:

Публикуване на коментар