Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Знам, че ще ви убия детските илюзии, но в махалите във Варна, Портних почти няма гласове... Избират го бели, чистокръвни, расови българи...

Знам, че сигурно ще ви разтърся до костите на мозъка ви, но в циганските секции във Варна, почти няма гласове за Портних. Да, точно така е, избират си го чистокръвни бели "расови" българи.
Това би трябвало да е новината на изборите, но заради недостижимото бедствие, което е успял да сътвори в Израел, просто дори това не е много удобно да се каже. Но ако си медия, която служи на Истината, трябва да я кажеш, дори да е изцяло против вътрешните ти разбирания за разум и справедливост.
В циганските секции във Варна (ако не вярвате, проверете ги на сайта на ЦИК - номерата на секциите са: 361, 372, 298, 300, 308, 75, 76, 384, 385), печели основно ДПС. Но само в гласуването за общински съвет. Там взима 80-90% от гласовете. И в същите секции на гласуването за кмет има масово "невалидни бюлетини". Т.е. непопълнени.
ДПС явно се интересуват основно от общинския съвет, знаят че не могат да прокарат чак кмет, и нито са обяснявали на циганите за втората бюлетина, нито са им плащали за нея.
Разликата със София е чудовищна, защото тук над 90% от циганските гласове са за Фандъкова. И реално, без тях, тя би била на второ място още на първия тур.
НО НЕ ТОВА Е ИСТИНАТА ВЪВ ВАРНА.
Всичките тия гласове за Портних са от българи. И тъй като тези 50 хиляди гласа са много повече от цялата общинска администрация, държавни ведомства, общински фирми, та и с техните семейства, тъй като това е така, то Портних очевидно разполага с огромен брой избиратели, които са извън прекия контролиран вот.
Вероятно някой ще се сети да посочи името ТИМ, и че те държат икономиката на града, и са заставили служителите си да гласуват. Това сигурно е така, но дори ТИМ нямат толкова много корпоративен вот. Освен това, ТИМ са преобладаващо легализирана групировка, в която силови методи конкретно за гласуване, няма кой да се занимава да прилага. Как си представяте например някой да тръгне да разпорежда на банковите служителки в ЦКБ или в застрахователно дружество "Армеец", как да гласуват? И как точно ще ги следи, при положение, че са разпръснати по целия град? Не казвам, че не е имало корпоративен вот, но в голям град като Варна, той не може да осигури толкова много гласове. Корпоративният вот работи в мините и ТЕЦ-овете на Ковачки, където градчетата са по-малки и е почти единствен работодател. И обратно - в София, въпреки че управлява "Топлофикация", Ковачки не може да каже на никой от хилядите и служители, как да гласува.
Но да не се отклоняваме.
И аз самият бях брутално изумен как е възможно ГЕРБ да НЕ СА ПОЛУЧИЛИ циганския вот във Варна. Всъщност, започнах да ровя, именно за да извадя тези цифри и да посоча как Портних (подобно на Фандъкова) се е окопал във властта, зад легиони от мургави избиратели.
НО НЕ Е ТАКА.
Избирателите са съвсем бели, българи, и мотивите им са трудно разбираеми. Най-вероятно, просто познават достатъчно добре всички други кандидати (те са местни и от дълго време политици) и Портних изглежда "най-малкото зло". Не съм варненец, не мога да кажа, но фактите са тези.
И те означават нещо много просто - идеята "българите да се вдигнат и да затапят ромския вот", е безсмислица. Огромен брой българи са вече за Портних.
Политиците много обичат да говорят за "избирателната активност" и за резерва от негласували. Но във Варна тя е 37%, което като за местни избори, никак не е нисък резултат. И да се очакват някакви чудеса на втори тур е безсмислица. Той винаги е с по-ниска активност. Но дори да предположим някакво "фантастично" вдигане на активността до 50%, то Портних отново печели - с неговите гласове, както и с тези на близките до него партньори в управляващата коалиция (ВМРО и НФСБ имат общо 3%, които ще идат при ГЕРБ на втори тур).
Колко до циганите - ако те са свободни идната неделя, тъй като ДПС не участват, то ако имат нужда, ГЕРБ ще си ги купят, и те реално ще вдигнат резултата на Портних.
Но допускам, че до там няма да се стигне. Циганите ги купуват след 17 ч. А до тогава ще се види гигантската разлика от БЪЛГАРИ, в полза на Портних, и емисарите ще си спестят парите...
Това е реалността във Варна - добра или лоша, това е решението на избирателите.
Радвам се, че съм софиянец, където имаме реален шанс да съборим Фандъкова...

Добри Божилов, писател

1 коментар: