Дори днес все още много народ се мотивира от "антикомунизъм", което е пълна глупост, сравнено с погрома в последните 30 години...

Терорът е грешка на комунистите, защото отваря рана, която след 50 години гангренясва. Фашистите имат деца, които каквито и да са родителите им, ще ги помнят с добро. И ще чакат момента за мъст. Много фашистки деца преуспяха през соца, но въпреки това накрая изригнаха с огромна омраза.
Затова, не следва да се търсят кървави саморазправи (дори да са заслужени), защото внасят разкол в обществото. Българи срещу българи.
Кървава разправа, тип Борис Първи, при която са избити целите родове, вкл. децата, та дори и слугите, днес няма как да стане. Затова кръвопролитията след 9 септември са грешка, трябвало е да вкарат всички в затвора, и да ги пуснат след 10 години, когато властта е укрепена достатъчно. Това би било забравено и простено.
Заради избитите, след това дойдоха реститутите, разсипаха всичко, докараха ни гледате до какво. Дори днес все още много народ се мотивира от "антикомунизъм", което е пълна глупост, сравнена с погрома в последните 30 години...

Добри Божилов, писател

2 коментара:

 1. Всичко това днес е забравено и унищожено от престъпниците, десидентите, капиталистите и фашистите.
  Всичко това беше откраднато от българския народ. Беше ограбен съзидателния труд на милиони хора в условията на Социализъм.
  Помнете историята си и я разказвайте от човек на човек.
  – От 1989 до днес 2016 са унищожени над 91 % от всички производствени мощности в България, а населението н е най бързо изчезващото във света с почти 25 % редуцирано. Пример даден в доклад на ООН като прецедент в човешката история
  – Капиталът унищожи цялата икономика на България създавана от нашите родители с техния труд.
  – Капиталът ни принуди да живеем на ръба на оцеляването с най ниския стандарт на живот в Европа и на едно от последните места в света.
  – Капиталът роди около 100-на милионери и още няколко стотин управляващи парцала, но изгони над 3 милиона българи в чужбина, а останалите в БГ обрече на агония и нещастие.
  – Капиталът превърна живота в България в стока, където за да живееш трб да плащаш. Нямаш ли пари – умираш на улицата.
  – Капиталът унищожи историята ни, образованието ни, здравеопазването ни, промишлеността и индустрията ни. Унищожиха живота на поколения милиони българи.
  – Капиталът превърна България в длъжник с около 70 милиарда външен дълг и над 200 милиарда вътрешен такъв. От държава която беше на 27 място в света по икономическо развитие през 1988 г, сега България е напълно унищожена.
  – Капиталът прекъсна връзката между нас и братска Россия и ни насажда лъжи и манипулации за фашистите и престъпниците от САЩ, Англия и западна Европа, които ни унищожиха.
  – Капиталът превърна живота на милиони българи в робство, където човек е щастлив ако може да се нахрани през деня.
  – Капиталът роди безработицата, която преди 1/4 век беше непознато явление за БГ
  – Капиталът ограби и унищожи живота ви и продължава да го прави ежедневно.
  Затова докато има капитал и класово разделение между хората, ще има и БОРБА !
  Всеки човек има право на живот, свобода и право да получи възможност за развитие наравно с останалите.
  Борбата ще я има до тогава, докато работническата класа и пролетариата победят !
  България е първата страна в света където избухва антифашистко въстание против фашизма и капитализма.

  ОтговорИзтриване
 2. Българският капитализъм се срина. Огромните неравенства, които той създаде концентрирайки цялото богатство и власт в държавата в ръцете на една шепа бизнесмени и политици хвърли огромната част от населението в трайна мизерия, а останалите изпрати по пътя на принудителната трудова миграция в чужбина. Десетилетия на десни, про-пазарни политики ни доведоха до сегашния момент, в който България вече не може да поддържа основните си системи. Демографската катастрофа застрашава основите на пенсионната система, като дори екстремното увеличение на възрастта за пенсиониране и поддържането на размера на пенсиите под ръба на бедността не са достатъчни за да поддържат системата работеща. Публичното здравеопазване е в колапс – медицинските специалисти напуснаха страната, болниците са превърнати в чаршия, а лекарите са сведени до жалки търговци. Страната е застрашена от воден режим, след десетилетия безстопанственост и раздаване на публичните блага на частния бизнес. България е на последно място по всички стандарти и класации – най-ниски заплати, най-висока смъртност, най-много доплащане за здраве, най-мръсен въздух, най-голяма бедност. Единственото, което все още крепи настоящия режим в страната е пълната липса на алтернатива.

  ОтговорИзтриване