Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Скоро пенсии няма да има изобщо... Всички възможни системи са във фалит...

Разходо-покривната система е изначално фалирала. Човек за живота си внася 80-100 хиляди лева, а накрая не може да получи и половината от тях обратно.
Това е така, защото нищо от тия 80 бона не е спестено никъде, те са похарчени за пенсиите във времето, в което са платени.
Сега се разчита на днешните работещи, но те са по-малко, заради ниската раждаемост.
Отделен проблем е, че заради печатането на пари, и капиталовата система издиша. Тя няма доходност, дори "изяжда парите" с такси и комисиони. А капиталова система без доходност (от която се очаква средно утрояване на внесеното), е откровена глупост и безсмислица.
Т.е. в момента няма никъде по света надеждна система за плащане на пенсии. Т.е. пенсии съвсем скоро няма да има - веднага щом изтече инерцията...

Добри Божилов, писател

Няма коментари:

Публикуване на коментар