Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Гешев започна "атака със слухове" срещу Президента... ОСТАВКА НЕЗАБАВНО на този клоун-прокурор!

Абсолютно нагла "атака със слухове" организира новоизлюпеният главен прокурор Иван Гешев, срещу Президента. 
Това е акт, който от само себе си, предполага оставка, защото не може държавното обвинение да подрива по този начин държавата. Неговата работа е точно обратната.
Освен ако Гешев не извади ясни доказателства за престъпление на Президента, той ще влезе в ролята на облечен във власт клеветник и изпълнител на "черен PR" срещу държавния глава.
Твърдението, че искането за тълкуване на Конституцията, е в резултат на започнало "досъдебно производство", е схема да се внуши, че има нещо нередно около Румен Радев, но имунитетът му го пази.
Това обаче е голословно твърдение, защото дори да не може да разследва Президента, главният прокурор може да оповести наличните данни. Това може да направи и всеки гражданин или журналист. Президентът няма имунитет срещу оповестяване на "престъпленията му". Свободата на словото е безусловна. У нас няма конституционни текстове, като в някои Близко-Източни монархии, които наказват "злепоставяне на държавния ръководител". Радев е защитен само срещу арест и повдигане на обвинение, но не и срещу граждански контрол.
Но такова съобщение няма. В случай, че имаше конкретни данни срещу Президента, те вече щяха да са изтекли - или пряко от Гешев, или например от Агенция "ПИК", Канал 3, или някоя друга подобна медия. Но няма подобно нещо.
В момента най-страшният компромат срещу Радев в ПИК са някакви сделки с ведомствени недвижими имоти от времето, когато е бил военен. Тогава - като офицер, си е купил ведомственото жилище, точно както са направили и хиляди други офицери. Около този апартамент, ПИК се опитва да гради конспиративни теории, на които президентът отдавна е отговорил.
Но това е най-сериозното известно до момента обвинение срещу Радев. Друго няма.
И тъй като няма, то няма нужда да има. Ще измислим "слух" и той ще свърши същата работа.
Точно това наблюдаваме в момента. Службите и прокуратурата се занимават с политически машинации и очерняне на името на човек с одобрение близо до 80%, признавано дори от социолозите на ГЕРБ.
Не е изключено, Гешев да замисля някакъв комплот, свързан с "шпионска афера" в полза на Русия. Това би паснало идеално и на намиращата се в опозиция на ГЕРБ в момента "градска десница".
Но да се твърди, че Радев е агент на Русия не може да бъде нищо друго, освен злобен слух. Ако хипотетично той е такъв, то това ще е най-добре пазеният руски агент. И нашите смехотворни служби никога няма да могат да го разкрият. А с 3 години във властта, и позиции в армията и службите, Радев отдавна да е заличил всяка следа към себе си. Да припомним - президентът назначава ВСИЧКИ генерали, шефа на НСО, както и ред други висши чиновници.
Но по-важното е друго - далеч по-вероятно е, ако е нечий агент, Радев да е такъв на САЩ. Той е минал точно по пътеката, по която минават всякакви атлантически активисти - бил е на обучение в САЩ (когато обикновено става вербовката), след това като генерал, е бил свързан с НАТО. Самият той е казвал "аз съм НАТО-вски генерал". Нещо повече - издигналата го партия БСП е про-атлантическа, синът на Корнелия Нинова работи в американската банка "Голдман Сакс". Дали ЦРУ биха позволили БСП да издигне кандидат, свързан с Русия?
Всъщност, няма никакъв нито шпионски, нито друг криминален проблем около президента. Има една гнусна атака от Бойко Борисов и слугата му Иван Гешев. Чиято цел е да се уязви държавният глава, и да се отклони вниманието от катастрофата в Перник, и боклука, към измислени несъществуващи проблеми.
И прокурорът, и премиерът мълчат. Не казват нищо конкретно. Точно както се създава слух.
До известна степен, действията на ГЕРБ и прокуратурата приличат на бутафорните действия на "демократите" в САЩ, които опитаха да свалят Тръмп с измислени обвинения, че е руски шпионин.
Провалиха се тотално, станаха за смях. Нещо подобно очаква и местните им подражатели с атаката срещу уважаван човек, в когото народът вижда надежда да се отстрани корумпираното правителство на Бойко.
В Римската империя е имало един принцип - всеки може да обвини всеки го. Но ако не докаже обвинението, жигосват на челото му "Клеветник". Готов ли е Гешев да приеме такъв залог?
ОСТАВКА!

Добри Божилов, писател

Няма коментари:

Публикуване на коментар