Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Скандалът в UK е ГИГАНТСКИ! Хари не е 6-и, а 2-ри наследник, защото има 3 непълнолетни, на които да е регент - до 2031 г.

Мислех, че в България има поне светски-кралски хроникьори с елементарна грамотност. Но и това липсва.
Скандалът с принц Хари и "принцесата" полу-негърка Маркъл е ГИГАНТСКИ.
Защото Хари не е 6-ти наследник на трона, а е фактически 2-ри. И подобна фигура не може, абсолютно не може да има личен живот, да е без охрана, да иде в Америка и пр.
В момента кралица е Елизабет, но тя е толкова стара, че до година-две ще се оттегли. Говори се дори за тази година. Тя вече прехвърли повечето си функции на сина си Чарлз.
Но съвсем скоро той ще стане крал. Тогава негов наследник ще стане синът му и по-голям брат на Хари - Уилям.
После обаче следват 3 непълнолетни наследници (децата на Уилям). Които НЕ МОГАТ да бъдат действащи монарси, ако короната стигне до тях. Така, ако хипотетично терористи убият Чарлз и Уилям, то короната формално ще мине у първородния син на Уилям. Но Хари ще трябва да встъпи като регент - до навършване на пълнолетие. Такъв е законът - регент е първият най-близък следващ наследник, който е пълнолетен.
Регент означава същото като "крал", но с ограничен срок.
Първото дете на Уилям ще навърши пълнолетие чак през 2031 г. Т.е. до тогава, Хари е ФАКТИЧЕСКИ втори наследник на трона, след брат си.
Фигура толкова близо до властта не може просто да се разхожда по света и да бъде "финансово независима".
Реално, за да го направи, той трябва да се откаже напълно от позицията си за наследяване, с което да "даде път" на следващите. Но подобно нещо ще е още по-голям скандал, защото принц Андрю - братът на принц Чарлз бе замесен в педофилския скандал, който тресе политическия елит на САЩ и Англия. А да се търси потенциален регент още някъде по-назад в линията на наследяване, ще се превърне в пълна пародия.
На стари години кралица Елизабет II се сблъсква с откровени безумия и лудости, каквито едва ли заслужава.

Добри Божилов, писател

Няма коментари:

Публикуване на коментар