Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Германия навлиза в най-големия икономически срив от Голямата депресия насам, която доведе нацистите и Втората световна война...

"Заветът"  от Добри Божилов
Глобалната истерия около Covid-19 ще причини най-големия спад на германския БВП от основаването на Федералната република насам, пише „Зюддойче Цайтунг”.
Правителството на Меркел очаква намалението на националния БВП тази година да достигне 6,3 %.
Изявлението обаче е полит-коректно, защото преди Федералната Република, е бил Третият Райх. А по негово време икономически срив не е имало. Дори икономически, Райхът бележи основно възход. Т.е. ако се премахне политическата коректност, ще излезе, че това е най-големият срив всъщност от Голямата депресия насам.
А именно тя вкарва Германия в хаос, издига Хитлер, а след това води и до Втората световна война.
Т.е., гледана през очите на "реал политик", Германия признава че може да се повторят събитията от 30-те.
Властите обаче успокояват, че пикът на кризата вече е достигнат и очакват през втората половина на 2020 г. и следващата година ситуацията постепенно да започне да се подобрява. Но няма да бъде възможно да се достигне икономическото ниво преди пандемията и през 2021 г. Прогнозите за ръста на безработицата сочат, че около 3 милиона немци ще останат без работа през тази година.
Това обаче са розови очила, защото признаците на двете кризи са много близки. През 1929 г. рухва пазарът на САЩ, и Германия като голям износител, рухва. Стига се буквално до глад. Сега ключовите пазари за Германия са САЩ и Китай. И двата са напълно блокирани.
Т.е. има огромен риск от нова световна война, или от съвкупност от конфликти, които водят до същото.
Засега обаче Истината може да се чете само "между редовете".

Добри Божилов, писател
27.04.2020
(ползвани са материали от други медии)

Няма коментари:

Публикуване на коментар