Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Нито управляващи, нито опозиция посочват главния проблем - ние сме ОТВОРЕНА икономика, и сме силно зависими от капризите на глобализма...

Нито управляващи, нито опозиция посочват с пръст главния проблем - това че сме ОТВОРЕНА икономика и сме силно зависими от капризите на глобалнияте пазари. БСП не предлага решение. Тя предлага запазване на това статукво и някакъв вид преразпределение на бюджета.
Но бюждетът ще НАМАЛЯВА, защото глобалните пазари са в крах, а с тях и икономиката ни, която плаща данъци.
Гвоздеят на проблема е ОТВОРЕНАТА икономика. Трябва да се откажем от нея, и лека полека да започнем да градим затворена. Само така нашето благосъстояние ще си зависи от самите нас, няма да имаме нужда от заеми, и каквото ожънем, това ще ядем.
В момента, глобалните пазари, дори не ни дават да "жънем". Живне ли нещо селското стопанство, веднага го заливат от дъмпингов субсидиран внос. И го убиват.
И във всичко е така.
"Язаки" изгони 4000 човека за 1 ден. Дали би се случило, ако тези хора произвеждаха коли за българския пазар? И той бе затворен за внос?
Автархията е единственото решение, но в момента нито БСП, нито ГЕРБ, нито дори алтернативните партии, предлагат подобно нещо.
Всички гледат към ЕС и НАТО, с надежда "нещо някак да се оправи". Няма да се оправи. ЕС е мъртъв, защото всички очакват ЕС да ги оправи. А какво е ЕС? Пак тия същите "всички"... Идиотията на глобализма е неспасяаема...

Добри Божилов, писател
05.04.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар