Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Бойко са паникьоса. Започна усилено, и необосновано медицински, да отхлабва мерките. От едната крайност в другата...

"Заветът"  от Добри Божилов
Бойко са паникьоса. Започна усилено, и необосновано медицински да отхлабва мерките. От едната крайност в другата...
Абсолютно несериозно изглежда отварянето на кино-салони и концертни зали. Това е пълен абсурд. Дори при дистанция 2 метра и 30% запълване, когато хората са в едно помещение, и върти вентилация, всички ще се заразят.
Т.е. ако вирусът е опасен (авторът на този текст не го твърди, това е твърдение на Щаба), да се отпушва по този начин всичко, е глупост.
Най-вероятната причина е истинският проблем, който идва след вируса - икономическият крах. Непотвърдени сведения от данъчните сочат за 71% спад в данъчните приходи.
Това е фактически банкрут на държавата, който не може дълго да се запушва със заеми. Трябва да се рестартира икономиката.
Бойко, безспорно, допринесе за срутването и, с пълния блокаж 2 месеца подред. Но условно казано, можем да му връчим "орден" за около 30% съсипване. Останалите 70% са зависими от износа и вноса, които блокираха по причини извън България. Т.е. поради глобалната карантина.
Това Бойко не може да рестартира, всъщност не е ясно ще се рестартира ли изобщо.
Премиерът се надява да стане някакво чудо, и стопанството да заработи. Но това едва ли ще се случи. И правилните мерки са не отваряне на театри и киносалони, с което може да върнем пандемията.
Правилното е някой да излезе пред народа, и да обясни че ще има "затягане на коланите", просто защото лесните пари на глобалната кредитна икономика свършват. И "затягане" ще има в целия свят.
А който първи започне, ще затяга най-малко...
Разбира се, за нарцис, който иска всички да му ръкопляскат, да оповести подобни мерки, е абсурд. Ще ни държи до последно в илюзии, а накрая ще рухнем от веднъж, и от високо...

Добри Божилов, писател
11.05.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар