Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Костадинов не е откраднал субсидията, но я харчи за партийни дела, което се беше клел да не прави... Т.е. върши същото като старите партии...

"Заветът"  от Добри Божилов
Атаката на телевизията на Домусчиев срещу Костадин Костадинов е откровено и прозрачно поръчкова. Всичко е до такава степен съшито с "бели конци", че си мисля дали не е поръчана от самия Костадинов, защото тя постигна тотален обратен ефект - направи му чудовищна реклама.
Лидерът на "Възраждане" не е откраднал субсидията. Вече няколко пъти стана ясно, че новата му къща във Варна е купена с банков кредит. Тя е на цената на средно голям апартамент, и подобни ипотеки имат десетки хиляди българи. Костадинов и жена му имат официално декларирани доходи в размер на 30-40 хиляди лева на година, което е съвсем достатъчно за ипотечен заем с вноска 700-800 лв.
Т.е. къщата е откровено заяждане.
Има обаче и съмнителни тъмни петна в поведението на Костадинов, които са си изцяло негова вина. И които пречат на хората да повярват на "Възраждане".
Най-тъмното петно е очевидно неизпълненото предизборно обещание да не се ползва бюджетната субсидия за партията. Да припомним, че преди изборите, имаше референдум, на който "Възраждане" пропагандираше изобщо срещу субсидиите. Същата теза изрази Костадинов в "Шоуто на Слави". След това привлече други хора - като Минчо Христов и Стела Банкова, със същата клетва - никаква субсидия, субсидиите са кражба от народа, ние не сме като другите партии, няма да я ползваме.
С всичко това, партията прескочи 1% и получи субсидия.
И именно тя се превърна в основния тест за нея. Чистата и почтена позиция беше просто да откажат да я получат. Едно писмо до МФ, че няма да я вземат, отказ да се предостави сметка, и готово. Държавата не дава пари никому насила. А субсидията е "право", а не "задължение".
Вместо това започнаха едни усуквания, че ще вземат субсидията, но ще я "дарят". Да не оставяме парите на "крадливите политици", ето ние ще ги дарим.
С подобна позиция обаче всичко се обезсмисля. Защото и "крадливите политици" правят същото. Ето го Делян Пеевски - пръв дарител в борбата с корона-вируса. А от къде са му парите? Източени под някаква форма от държавата.
БСП, ГЕРБ, ДПС - те също постоянно "даряват", вкл. от субсидията.
Т.е. дори дарението да е за нещо добро (в случая ин-витро), това е фактическо приравняване на "Възраждане" на старите партии. Дай все пак да вземем субсидията, защото ние сме по-честни и можем по-добре да преценим какво да я правим. Това е съвсем законна позиция, но трябва да бъде заявена ПРЕДИ изборите. Ако хората гласуват, тогава го прави. В случая има откровена лъжа преди самите избори, и правене на точно обратното след тях.
Отделен е въпросът, че тези дарения фактически са партийна пропаганда. Правиш си реклама като даряваш. Т.е. това не може да мине за чист "алтруизъм". Правят го партии, правят го копорации, прави го Американското посолство, правят го "Отворено общество" и "Америка за България". Даренията са PR. Единственият начин да не са, е да се случат тайно. Но тъй като субсидията е публичен ресурс, това няма как да стане, т.е. всяко ползване на парите за "дарения", е фактически ползването им и за партийна реклама.
Но дори даренията не са най-големия грях на Костадинов.
Оказа се, че той ползва субсидията и за откровено партийна дейност, като например - да плаща за участия в предизборни студиа по телевизии. Наистина, субсидията точно за това е предвидена, това е една от идеите и - за партийна работа.
Но нали точно това се "кле" Костадинов да не прави. Ако го прави, по какво се различава от ДПС, ГЕРБ или БСП? И те ползват субсидията, за да участват техни хора в телевизии. Всичко е съвсем законно. Каква е разликата между "Възраждане" и старите партии?
"По делата им ще ги познаете" - тази Библейска мъдрост, дадена ни от Учителя, е универсалният филтър за установяване на истината. Едно са приказките и обещанията, друго са делата после.
Поне по отношение на субсидията, "Възраждане" не прави нищо различно от старите партии. Харчи я за партийна дейност. В известен смисъл, постъпва по-непочтено от тях, защото старите партии никога не са обещавали, че няма да ползват субсидията. Т.е. не са привличали избиратели с това. Костадинов привлече.
Т.е. по тези му дела, е трудно да го разпознаем като онзи, който трябва да спаси България. Ако не може да изпълни дори това обещание за субсидията, защо да вярваме, че ще изпълни всичко друго? Че ще изправи ГЕРБ на съд, че ще изгони Сорос и фондациите, че ще изгради национална икономика, че ще възроди Българската армия?
Всичко това са само думи. Също като за субсидията. Но за нея получи шанса да направи и нещо като дело. И засега не го е направил...
Но никак не е късно. Признат грях не е грях. Може да се извини, че е сбъркал, и оставащите субсидии да не ги докосва. Няма да е малко доказателство това. Става дума за 300-400 хиляди лева за последната година от мандата.
Това е последният ти шанс, Коце, да ни убедиш в нещо. Не го изпускай...

Добри Божилов, писател
08.05.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар