Горд съм, че не бях на този фарс - митинга на СДС на 7 юни 1990...

"Заветът" от Добри Божилов
Преди 30 години работата беше друга. Глуповатите български избиратели още вярваха на мошениците - политици.
Аз бях един от малкото хора, които не вярваха на цялата тази подмяна. Тогава бях на 14 години. И изобщо, ама изобщо не вярвах на СДС, сините и пр.
В класа ни бяхме 2-ма дето не бяхме "седесари". От 26 деца.
Изобщо - малоумието беше пълно.
Сега виждаме резултата от всичко това, но съм горд, че тогава бях от малкото, които още тогава го видяха.
Фарсът с всичко това беше пълен. Почти всички от "героите" на трибуната, после се оказаха агенти на ДС. Останалите се оказаха тъпоглави "полезни идиоти", които просто бяха използвани.
Какво стана после в 30-те години видяхме. Населението от 9 падна на 6 милиона. Българите вървим към малцинство в собствената си страна. Героизъм стана разпродававането и концесиите, грабежите и мутрите.
Говорят, че на този митинг имало 1 милион души.
Това са пълни глупости. Още тогава хората, дето можем да смятаме, знаехме че толкова хора не могат да се съберат на това пространство. По-късно няколко пъти също Орлов мост е препълван с хора, никога никой не е броил 1 милион души. Нито на концерта на Слави Трифонов, нито на мега-митинга на Станишев и Местан, в подкрепа на Орешарски.
Триумфът на "демократите", е че повечето от тия идиоти, дето им бяха на митинга, емигрираха в чужбина. Това е огромният ни успех... Има и супер парадокси - например организирано участваха десетки хиляди работници от "Кремиковци". По-късно предприятието бе закрито и разбито, продадено за 1 лв. В момента "Кремиковци" има НУЛА работници.
Какво стана 1990?
В 1 изречение:
Престъпното крило в БКП взе властта, чрез депутатите си в самата БСП, но и чрез контролираната от тах "опозиция". Това бяха "перестройчиците". Именно те измислиха приватизацията и разпускането на държавата, а техните ученици го изпълниха. Първите приватизационни закони са прокарани от мнозинството на БСП. Самите червени пък направиха Иван Костов министър на финансите - още в правителството на Димитър Попов.
В БКП имаше и крило от идеалисти, които запазиха някакви позиции. Но срещу тоталната доминация на БСП-Луканов, плюс "опозицията", наредена също от Луканов, срещу тях това нямаше шанс...
Върхът на този фарс бяха идиотите на Орлов мост на 7 юни 1990.
Честита демокрация...

Добри Божилов, писател
08.06.2020

1 коментар:

 1. СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, СОЦИАЛИСТИ, КОМУНИСТИ
  Автор: gindev
  http://gindev.blog.bg/drugi/2012/09/23/socialdemokrati-socialisti-komunisti.1002536
  През 1885 г. умира Ф.Енгелс. Това слага начало на дискусии в работническото движение и във 2-рия интернационал върху интерпретацията на марксизма, за неговото прилагане в различните политически условия, за неговото по-нататъшно развитие. Оформят се три групи социалдемократи : десни опортюнисти ( Е.Бернщайн, Х.Хайдман), центристи ( К.Каутски, Е.Вандервелде, О.Бауер), леви революционери ( К.Либкнехт, Р.Люксенбург, холандските “трибунисти”, българските “тесняци”, руските болшевики).
  Лидер на десните социалдемократи е Едуард Бернщайн (1850-1932). Бивш банков чиновник и син на локомотивен машинист, той е близък сътрудник на Енгелс във вестник “Социалдемократ”. От 1897 г. Бернщайн започва открита ревизия на марксизма : отрича революционната борба на пролетариата и диктатурата на пролетариата, класовата борба, икономическата теория за принадената стойност, закона за концентрация на капитала, интернационализма и издига лозунга : “Крайната цел е нищо, движението към нея – всичко!”, което води експлоатираните до дребни протести по дребни въпроси. Бернщайн проповядва примирение между класите и подържа агресивните цели на германския империализъм. Бернщайн твърдеше, че средната класа не запада, а се засилва, говореше за постепенен преход към социализма и заявяваше, че революцията не само е ненужна, но и невъзможна. Той приемаше капитализма и проповядваше търсенето на най-голяма изгода в рамките на тази система. И до днес идеите на Бернщайн са антимарксическата програма на дясната социалдемокрация, приета и осъществявана от всички бивши комунистически партии в посткомунистическите страни. ...

  ОтговорИзтриване