Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Той очевидно е луд, но вие сте тия, които го крепите...


Тази статия не е насочена към човека на голямата снимка. А към тия от дясно му - на малките.  Които сте очевидните виновници държавата да се превърне в налудничава пиеса.

Реалността, че г-н Премиерът не е в ред, отдавна е ясна. Всички го виждаме, а периодично му личи повечко - както вчера. Насред корона-вирус, двама доктори са привикани да инспектират магистралите. И те само инспектират, ами и тях никой не ги слуша за нищо. Премиерът си говори сам на себе си, и обяснява.

По някое време здравният министър опитва да обясни за вируса, състоянието, какво се прави. Но все едно не съществува - безумно е прекъснат, и се говори за асфалт, маркировки и "глей как добре се кара". Говорещият сам се наслаждава на себе си.

В един момент, монологът става дори опасен - защото докато ръкомаха говорейки, той оставя волана на джипа. И колата тръгва към мантинелата. Намесва се стоящият на дясната седалка - вероятно агент на НСО. За малко да тестваме новата мантинела на новата магистрала.

И той си говори ли говори, живее в паралелен свят. Очевидно вдъхновен от това, че протестите не се виждат, реши че е победил. И се юрна с джипа. Всъщност протестите са си все там, със същия размер и редовност. Днес ще е 128-я им ден. Единствената разлика е, че медиите не ги отразяват. Реално същият по размер протест, при по-малко медии, би следвало да означава, че протестът дори е нараснал.

Но не и в очите на полуделия, жадуващ от месеци отново да е обичан, да не го освиркват и да не го наричат "мутра", нито да му искат оставката или пращат в затвора. И за малко си повярва, и полетят пак с джипа.

И повлече и докторите, жизнено важни сега другаде...

Но не е той виновен. Болният не е виновен. Виновни са тези, които не го пращат на преглед.

Това сте вие - на снимките - Доган, Каракачанов, Дончев, Марешки. Та дори Гешев. Да, и на Гешев оставката искаме, но и той като главен прокурор, не може да не вижда психичното състояние на премиера.

Виждате го, и не правите нищо. Всеки със своите си сметки. Сега не, утре не, имаме сделка, трябва това да направим, онова да направим, ще изчакаме, дай сега да не го бутаме, да не клатим държавата. И така... години наред.

Години наред налучничаво управление, в което двама високо-квалифицирани лекари са развеждани като чучела за обикновена агитка на футболист, желаещ да му ръкопляскат...

Вие сте, виновните, господа. Вие! Няма незаменими хора, има кой да е премиер. А най-малко незаменим може да е един луд. Но той е просто луд, и това касае само него. За да направи и държавата лудница, за това виновни сте вие...

И с това ще бъдете запомнени. Не с нищо друго, което си мислите за важно, и заради което търпите всичко това. Не с усилията ви за каквото и да било. А с това, че мълчите, подхилквате Му се, но крепите един психясал човек, начело на страната. И състоянието ѝ се задълбочава, заедно с неговото...

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

13.11.2020 

2 коментара:

  1. Които, не "който" !
    Множествено число, г-н Божилов. За заглавие в блог на писател е недопустимо такова заглавие !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, това е клавиатурна грешка. Благодаря за сигнала. Случва се...

      Изтриване