Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Истерията на властта е истинската социология... Разгромът на изборите идва като цунами... И измислиха "наемен убиец за Бойко"...

Истеричната агония на властта, продиктувана от страха от идващите избори, започва да се превръща в неописуема клоунада. "Атентат" срещу Бойко и Гешев бил поръчан от "олигарси", и предстоят арести.

Наистина можем да видим подобен цирк, защото вълната, която ще помете властта е толкова неумолима, че милиционерските мозъци са в паника. И като милиционери - това могат да измислят.

От месеци за професионалните наблюдатели е ясно, че ГЕРБ е разрушен като партия, и му предстои много тежко крушение. Не говорим изобщо за първо или второ място на изборите, а за трето или четвърто. Това се дължи, както на протестите и омразата към премиера, така и на чисто апаратния удар - Цветан Цветанов по същество "приватизира" партията и вече държи технологичния вот. Който винаги е бил около 90% от целия вот за ГЕРБ. "Харизмата" на Боко, и джипът, са останалите 10%, при това - не винаги сигурни.

От страх от изборите, управляващите се чудят какво да измислят, и първо плъзнаха едни социолози, които нямат персонал, а са по 1 човек-фирма, да тръбят, че ГЕРБ води с много. А послушните медии превръщат този очевиден "фейк" в официална "надеждна" новина.

После започна паническа атака срещу Президента, който естествено, в отговор на народния гняв, се опитва да насрочи изборите по-рано. Всъщност, Президентът искаше дори предсрочни избори, така че това не е изненадващо. Но страхът на властта е чудовищен.

Той пролича и от "опипването на почвата" за съвместно явяване на вота между ГЕРБ и ПартрЕотите, в надежда общо да получат по-голям резултат. Но след като се видя, че тази идея ще ги срине още повече, дадоха "заден". Което не пречи да се издадат, че ги е страх.

И сега стигаме до финала на театъра - "олигарси поръчали Бойко и Гешев, защото двамата били "неподкупни", и това бил единственият начин да ги свалят".

Ако се огледаме в държавата, трудно ще намерим "олигарх", който да не е свързан с Бойко и Гешев. Най-големият бандит - Делян Пеевски, е техен човек. Вторият най-голям - Кирил Домусчиев - също. Разни дребни олигархчета като Гриша Ганчев или бившия съдружник на Черепа, пък е абсурдно да се захванат с подобен "килър-проект".

На целия български народ е ясно, че олиграсите са в правителството, съответно - идеята да убиват някого, е идиотска.

Може би всички ще се вгледате в Черепа. Той има пари, и избяга.

Но дори това е пълна глупост. 

Първо - цялото семейство на Черепа - синът му, и внуците му, са в България. Ако ще разкъртва системата с подобно тежко престъпление, е логично първо да ги изтегли. Трябва да е луд да ги остави тук на развилнелите се истински олигарси, когато "очушка" Боко и Гешев. Подобно нещо няма. Дори намирисва, че Черепа се е разбрал вече с властта, защото започнаха да му връщат лицензите. А той спря с компроматите.

На второ място, ако изобщо Васил Божков тръгне да организира атентат, той ще го направи както трябва. И за него ще разберем, едва след като е изпълнен. Черепа е интелигентен човек, той  е единственият оцелял от първото поколение мафиоти. Оцеля след масовия отстрел, който стана през мандата на Бойко Борисов като главен секретар, и от които убийства още няма нито едно разкрито.

Има непотвърдени слухове, че Черепа е поръчал убийството на друг олигарх - Манол Велев. Но както се вижда - след толкова години, още няма никакви доказателства. А Манол Велев не беше дребна риба - беше съветник на Президента Георги Първанов, а като пари - мултимилионер.

Т.е. единственият "олигарх", който може да поръча подобно нещо, очевидно не го е направил. Всичко противоречи на логиката.

Всъщност, никаква поръчка няма, освен в милиционерските главици на Бойко и Гешев. Толкова им е акълът, това могат да измислят. Друго няма какво - дай атентат, ще го припишем на Президента, ще арестуваме негови хора, и готово.

То не че не опитаха да направят същото с по-малки обвинения. Протестите изригнаха, именно след прокурорски рейд в Президентството. Но това беше за корупция и "търговия с влияние". Сега вече за да "хване дикиш", трябва нещо повече. Убийство.

На най-безценните люде в държавата... :)

Клоунада. Това е България. Клоунада.

А истерията на властта от предстоящото и сгромолясване, ражда единствено още по-големи абсурди.

Това е истинската социология, приятели, истинската - това е поведението на самите управляващи. Не слушайте проценти и обяснения на политолози. Гледайте какво правят клоуните "премиер" и "главен прокурор".

А Цецо стои отстрани, и се смее. Може би го заслужава. Оплел си е кошницата, и сега им гледа истериите...

Магнум 357...

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

16.12.2020

 


1 коментар: