Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Бойко е уплашен - прокситата му започнаха да отхвърлят изборите... Страх ги е, че губят и се чудят какво да правят...

"Девети"  от Добри Божилов
Бойко Борисов очевидно е силно уплашен от изборите, независимо че публично се прави на бабаит, че бърза да се проведат. Това е просто пропаганда, истината се вижда другаде.

Подставените му лица започнаха да атакуват датата на вота, с надежда да я променят. Всъщност, ако не успеят по този начин, могат да го направят по друг - ще измислят нов щам на вируса, нови милиони заразени, и ще удължат извънредното положение (което удължава и мандата на парламента).

Още с обявяването на датата, незабавно изнамериха проблем - съвпадала с Католическия Великден.

Това е аргумент, който може само смях да предизвика. Първо - католиците у нас са доста малко. Второ - у нас никога нищо не е съобразявано дори с далеч по-голямата мюсюлманска общност. И трето и най-важно - Великден с нищо не се меси с изборите. Ще кажат "Христос Воскресе" католиците, и ще идат да гласуват срещу Дявола. Но може би Дяволът у нас се страхува именно от това.

Което не пречи да се вдига пушилка и да се прави слон от тази муха. Проблемите на католиците, за които самите католици не знаят, се превръщат в политически проблем. А герберският кмет на Раковски (населен с повечко католици) се втурва да притиска Президента да размисли.

И да размисли какво? Ако отложим заради това, после ще дойде Православният Великден (2 май). И ще трябва и тогава да отлагаме. После ще дойде 24 май.

По тази пътека, до никъде няма да стигнем.

Но не са само "великденци".

Валери Симеонов - друго "прокси" на Бойко, се втурна да атакува датата. И пак с демагогски аргументи - Президентът и Бойко работели заедно, и тази дата уреждала премиера. Все едно Президентът не води половин година война с правителството. И Радев се е обезпокоил, така че Боко да остане.

Всъщност, за Радев е ясно че с изборите правителството свършва. И затова самият той ги изтегли възможно най-рано. Бойко след това се качи на влака - за да популира. Но истинският му страх личи от поведението на говорителите му.

Мисля, че до избори няма да се стигне изобщо. Най-вероятно ще има ескалиране на епидемичната обстановка, което е изцяло в ръцете на Бойко и ген.Мутафчийски. Могат да измислят колкото си искат заразени и излекувани. В тази ситуация президентът има ограничени възможности да пренасрочи изборите (реално до 7 седмици). Парламентът обаче може да гласува безсрочно извънредно положение, което спира изборите. И властта си управлява до отпадане на това положение.

Очевидно това се готви, и дали ще стане, ще зависи само от хората, готови отново да излязат на площадите...


Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

15.01.2021


Няма коментари:

Публикуване на коментар