ОЛАФ-ЕНП: За 11 г. ГЕРБ, корупция има само при служебното правителство на Радев...

От 11 години ГЕРБ, грабежи, магистрали, кюлчета, еврофондове, зелена енергия, празни язовири, и 2 милиона емигрирали, ЕС намери корупция в България само по време на... служебното правителство на Радев.
"Девети"  от Добри Божилов

Само преди месеци народът се надяваше от Брюксел да дойде коректив, и да бъде подкрепен в протестите, които бяха именно срещу корупцията. Вместо това, ЕНП саботира процеса колкото можа, а накрая приключихме с една пожелателна декларация, гласувана от другите групи в ЕП. Важният орган - Европейската комисия, замълча, а "народната партия" (ние също сме народ, не мислите ли, тази партия би следвала за нас да мисли) дори даде прием на корумпирания Борисов.

Но случилото се тези дни задминава всичко. ОЛАФ - оглавявана от бивш депутат от ЕНП, "изнамери" нарушения в България. Най-после. И къде ги намери?

В 3-месечното управление на Радев. И то в сделка, която е подписана от Борисов, подготвена от него, и уредила близък до него олигарх - Гриша Ганчев.

Ровили, ровили ОЛАФ, и няма виновен сред замислилите сделката и подписалите я. А е виновна една формална промяна на вида на автомобила. Промяна, апропо, извършена дори не от Радев, нито от Пламен Узунов, а от същата герберска админстрация, която управлява преди и след това. Но за един малък период над нея е бил друг министър, и веднага - той виновен...

Ето с това се занимава ОЛАФ. Това е европейският вариант на "Гешев". Осигурява евро-политически чадър над нашия Диктатор, като измисля "разкрития", а дори не поглежда към истинските далавери. В магистралите например, които се строят изобщо БЕЗ ТЪРГ! С европари се строи без търг! За джипките нещо дребно се търси, всяка запетайка се гледа в процедурата. А ако няма изобщо търг! И то за сто пъти по-големи суми! Това ОЛАФ не го вижда. Не вижда дори срутилите се скатове край пътища, открити само 2 седмици преди това, и платени с Евро-пари...

Истаната, скъпи съотечественици, е че корупцията не се създава само в България. На нея ни учат и от ЕС. Целта на ЕС не е да има "върховенство на закона" у нас. Целта му е да ни натресе Борисов за 4-ти мандат. Защото им е удобен, послушен, изпълнява всичко, разпродава и концесионира държавата ни, в полза на техните корпорации. Това им трябва. Не им дреме дали е окрал еврофондовете. Защото те са трохи, сравнени с парите, дето източват от тук през банки, търговски вериги, комунални монополи, а скоро ще източват и от летищата ни. Той им ги продаде.

Вервайте на ЕС и на евро-атлантическите "ценности"...

Но нека завършим иронично. Все още има какво да се разследва. От 6 милиона евро за тия джипове, не могат да се откраднат достатъчно, за да се сложат 2 милиона, плюс кюлчета, в чекмеджето на Премиера. Т.е. Радев, дето ги е сложил там, само от тази сделка не стига. Може ОЛАФ да потърси нещо друго. Някакви пари "подхвърлени" на Безценния, още не са разкрити. Слънцето е в опасност...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

06.02.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар