Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Фандъкова с политически шедьовър: "Всички будки около кабела са незаконии, но аз съм невинна..."

Столичната кметица Йорданка Фандъкова роди политически шедьовър като обясни, че всички обекти близо до фаталния кабел са незаконни, но тя не носи никаква вина по случая.
"Девети"  от Добри Божилов

Това е пълен абсурд, защото именно общината е тази, която раздава разрешенията за будките, и също тя се занимава с премахване на незаконното строителство или подвижни обекти.

Дори това самата Фандъкова призна, като посочи че 6 пъти са установявали нарушенията и са давали "указания" за премахването им, от 2018 до сега. А указанията са към районния кмет, който до края на 2019 г. е от ГЕРБ, а сега е от партньора им - ДБ. Но какъвто и да е кметът, той е във всичко подчинен на Фандъкова, и ако не изпълни указание, самият градски кмет, и главният архитект, могат да издадат съответните заповеди.

Въпреки всичко посочено, кметицата и не помисля да подаде оставка, и да поеме отговорност. Вместо това се търси дребен чиновник, върху който да се хвърли вината. Засега това е районният кмет, но скоро вероятно ще слезем на районния архитект, а после - и по-надолу.

При това - става дума не за един, а за цели 5 обекта. Но ще ви кажа още нещо - става въпрос за стотици други обекти из целия град, които са точно толкова законни. Но за тях нищо не се говори, защото просто от всички тези будки, едни щедри рушвети вървят нагоре, и общо се събират милиони.

Общината си затваря очите срещу нарушенията, които може да отстрани за броени дни. И го прави само и единствено по корупционни мотиви.

Абсурдът е, че не говорим дори за "протакане" от страна на обектите чрез обжалвания в съда. Това е позната практика, но в случая изобщо няма какво да се обжалва - защото общината не прави нищо, и будките си стоят.

Вината за всичко е ясна. Последователната корупционна политика на ръководството на София. Всъщност, вината е дори над кметицата, защото София е една от дойните крави на ГЕРБ изобщо, и парите продължават и над Фандъкова. Тук власват "котараци", "тенис-клубове", "братовчеди на Боко" и пр.

Но...

Оставка няма...

Остава ни да се надяваме, че поне бесилки ще има един ден...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

17.02.2021

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар