Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Безработицата подюри всичкото звезди, спортисти и величия, към политиката - няма какво да се яде...

Едно време един приятел от хай-тек бизнеса, казваше: "Добри, като няма бизнес, всички се захващаме с БАИТ"...

БАИТ е браншовата организация на ИТ сектора. Дейността и е полу-политическа - контактува с властта, за да урежда държавни политики, търгове, проекти и пр.

Човекът бе прав - като има бизнес, всеки си го гледа, и в БАИТ е тихо. Като останат без работа, започват скандали - както вътре в БАИТ (доколкото е организация, обединяваща конкуренти), така и между нея и държавата (защото управляващите постоянно манипулират търговете за техника).

Сега като наблюдаваме случващото се преди изборите, очевидно доста народ е останал без работа, поизгладнял, и... се юрна в политиката.

Това там шоу звезди, спортисти, артисти, сценаристи, режисьори, певци, ТВ водещи, инфлуерсъри, гурута... Всичко улетя към властта... Само Ивайло Нойзи Цветков се прекара. Защото кандидатурата му бе твърде рано обявена, и фокусира гняв. И трябваше да се откаже.

Но сега - след Димитър Пенев, Петър Жеков, Жени Калканджиева и Ернестина Шинова, сега... сега да бяхме казали за Нойзи, щеше да мине незабелязано. И да си стане един хубав депутат от ГЕРБ... :)

"Девети"  от Добри Божилов

Кризата отнесе безброй бизнеси, няма пари, няма поръчки, няма сцени, хонорари, ревюта, спонсори. И какво да работят всичките тия хора?

Депутати...

То какво ли друго могат да работят... Единственият останал бизнес, е карането на джип, и раздаването от него на пари, взети на заем. А около джипа има място за клакьори, които да викат: "Аве, Цезаре..."

Може да викат и "Долу, Цезаре...", важното да са около джипа...

На обеднелите величия, остатъчната им слава е добре дошла за безбройните партии, които се нароиха, и конкуренцията се вдигна. Парламентът се очертава 8-10 партиен. И в тая битка с 4%-та бариера, стояща пред лелеяните високи заплати за нищо-не-правене, известността има стойност...

Но то в една държава единственият бизнес като остане самата държава, това няма да е за дълго. Заемите свършват, и после - глад и там. Не че ако си депутат ще ходиш по кофите. Но ще трябва да гласуваш такива мерки за икономии и рязане на разходи, че тълпите ще те намразят от дълбочината на душата си. А за такава омраза, една депутатска заплата може и да не си струва...

 

Добри Божилов, писател

"Девети", "Задругата", "Заветът"

02.03.2021

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар