Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Бойко с невиждана маневра: Избира Корни за премиер, сваля Гешев, изпълнява всички искания на протеста...

Третият мандат за правителство ще е успешен, научихме от абсолютно сигурни източници. Вече е намерена формула, по която той да изглежда приемлив, за да може Корнелия Нинова да се съгласи да го поеме.

"Девети"  от Добри Божилов

Тя самата ще стане премиер, а кабинетът ще бъде избран с гласовете на ГЕРБ и БСП (118), плюс няколко непокорни депутати от "Изправи се! Мутри вън!"

Разбира се, по този начин, на всички ще изглежда, че БСП е партия на "статуквото" и се е съюзила с "модела Борисов".

За да не стане това, Бойко готви още по-тежка маневра - ще обяви, че е готов да осигури мнозинство за конституционни промени, така че да бъде уволнен Иван Гешев. В момента такъв законопроект има, но без ГЕРБ и ДПС, той би събрал около 130 гласа - недостатъчни за промяна в Конституцията. С ГЕРБ обаче отиват на 200, и промяната може да мине дори по "бързата писта" - за 1 месец. Т.е. още преди лятото, първият обвинител ще е безработен.

Борисов ще обяви, че той лично е "изпълнил всички искания на протеста". Припомняме, те бяха самият той да падне от власт, както и да бъде отстранен главният прокурор.

Нинова ще излезе с тезата, че с новото правителство се изпълняват фактически всички очаквания на обществото, и че "сътрудничеството на г-н Борисов е от голяма полза за България, за което той заслужава да му се отчетат "смекчаващи обстоятелство" при бъдещи разследвания".

Борисов пък ще излезе пред собствените си тулупи-избиратели, с някакво бабаитско изказване, тип: "Всичко им дадох, сега ди ги видя какво ще правят. Диктатор ли съм, или съм най-големият демократ и европеец..." Пред актива му това ще подейства, и той ще успее да си запази гласовете.

Фигурата на Гешев е ключова. Нищо по-малко няма да накара обществото да приеме новия кабинет. А ако идеята се отхвърли, и се иде на избори, с очакван отново супер раздробен парламент, самият Гешев остава непоклатим.

Освен всичко друго, никой в Парламента не иска избори, така че никой няма да е особено активен в противопоставянето си.

За Борисов, Гешев не е ценен, той е поредна пионка, която може да жертва, за личното си оцеляване. Така със сигурност печели време в опозиция, без да е арестуван. А опозицията винаги лекува всякаква вина и грехове...


Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът", "Девети"

30.04.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар