Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Реституция по израелски - има и по-глуповати от нас, може за това и кръв да пролеят..

Като говорим умни или глупави са обитателите на Израел, нека видим фактите:
Израел опита да изсели няколко палестински семейства от домовете им, където живеят от десетилетия. Това се дължи на израелски закон, който дава право на евреи, които до 1948 г. са притежавали имотите си, да си ги върнат. Нещо като нашата реституция.
Палестинците - законно живеещи там, разбира се, отказаха да напуснат. Те нямат отношение към смяната на собствеността през 1948 г.!
Започват протести, които се влачат няколко седмици.
Накрая се прави опит със сила да бъдат изгонени, което води до бунтове.
Израел ги смазва със сила.
Насреща Хамас изстрелва ракети по израелски градове.
В отговор Израел бомбардира палестинската автономия.

"Девети"  от Добри Божилов
Малко по-късно, еврейската държава, започва да хленчи, че е "застрашена земята ѝ", трябва да се брани...
Кажете ми, това не са ли идиоти?
И изобщо не помисляйте, че е умишлено предизвикано от Израел. Той няма какво да вземе от палестинците, нова война не му трябва, а няколко палестински апартамента са без значение.
Кажете ми, може ли някой, освен болен мозък, да се занимава с подобни глупости, и да пали война, от която да загинат десетки (до момента) хора, вкл. израелци?
Това е най-глупавият, а не най-умният народ в историята. Апропо, след 50 години асимилация, 40% от населението на Ерусалим са араби... 🙂

 

 (следва)

Добри Божилов 

15.05.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар