Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Реституция по израелски - има и по-глуповати от нас, може за това и кръв да пролеят..

Като говорим умни или глупави са обитателите на Израел, нека видим фактите:
Израел опита да изсели няколко палестински семейства от домовете им, където живеят от десетилетия. Това се дължи на израелски закон, който дава право на евреи, които до 1948 г. са притежавали имотите си, да си ги върнат. Нещо като нашата реституция.
Палестинците - законно живеещи там, разбира се, отказаха да напуснат. Те нямат отношение към смяната на собствеността през 1948 г.!
Започват протести, които се влачат няколко седмици.
Накрая се прави опит със сила да бъдат изгонени, което води до бунтове.
Израел ги смазва със сила.
Насреща Хамас изстрелва ракети по израелски градове.
В отговор Израел бомбардира палестинската автономия.

"Девети"  от Добри Божилов
Малко по-късно, еврейската държава, започва да хленчи, че е "застрашена земята ѝ", трябва да се брани...
Кажете ми, това не са ли идиоти?
И изобщо не помисляйте, че е умишлено предизвикано от Израел. Той няма какво да вземе от палестинците, нова война не му трябва, а няколко палестински апартамента са без значение.
Кажете ми, може ли някой, освен болен мозък, да се занимава с подобни глупости, и да пали война, от която да загинат десетки (до момента) хора, вкл. израелци?
Това е най-глупавият, а не най-умният народ в историята. Апропо, след 50 години асимилация, 40% от населението на Ерусалим са араби... 🙂

 

 (следва)

Добри Божилов 

15.05.2020

Няма коментари:

Публикуване на коментар