Израел създаде свое "ДПС"... Държавата на "най-умните на света", тръгва по нанадолнището...

Израел направи поредна крачка, която доказва тезите ми в започнатата от мен книга, наречена "Антисемитска комедия".

Миналата нощ 8 израелски партии се споразумяха за съставяне на правителство, и поставяне на край на 12-годишното управлнеие на Бенямин Нетаняху.

"Девети" от Добри Божилов

До тук добре. Но за прав път в историята, в израелския кабинет ще влязат представители на арабските партии - начело с близкия до "Хамас", Мансур Абас. Арабите, с право на глас, са около 20% от населението на Израел. До момента, в цялата история на тази държава, никога не е преминавана "червената линия" арабските партии да участват във властта.

Разбираемо защо - виждаме го в България с катастрофата, наречена "ДПС".

Но при Израел е много по-опасно. Тази страна е де факто в постоянна война. Няма НАТО и ЕС като закрила. Разчита основно на собствената си армия, и е оградена от радикализирано палестинско население. Има и десетки постоянно активни терористични групи наблизо.

Бъдете сигурни, че в подобна ситуация, България не би допуснала влияние на ДПС във властта. Ние го допускаме, в рамките на ограничена държавност и част от ЕС. Но ако всичките ни съседи искат да ни убият, една про-турска партия би била или забранена, или пратена в глуха опозиция.

Евреите обаче, очевидно не са толкова умни.

Събитията там са продукт не просто на политическата конюнктура, и на някакви сделки. Голяма част от самото население поддържа този процес. Хиляди народ са по улиците. Т.е. самите обикновени евреи, които служат по 3 години в армията, и постоянно са под риск от бомби и тероризъм, самите те допускат "вълка в кошарата".

Държавата на "най-умните в света" очевидно тръгва по нанадолнището... 

 

 ("Антисемитска комедия" следва, очаквайте продълженията...)

Добри Божилов 

03.06.2020

 

2 коментара:

 1. Сообщество «Переводы»
  Как Нетаняху потерял американских евреев
  Завтра рекомендует
  https://zavtra.ru/blogs/kak_netaniyagu_poteryal_amerikanskih_evreev

  ОтговорИзтриване
 2. Здраве и успехи да завършите ! Ако е писано ще Ви поискам автограф и от тази
  и от други !?! Препоръчвам да узнаете позициите на писателите от Израел, светла
  му Памет на Амос Оз, който на 10-12-2018 даде "вербалната рецепта" да се опитат да се оправят след около три поколения, ако започнат веднага !? В предаване на "Познер" на първи руски канал. За съжаление почина 18 дни след това, а и не бе чут от тези, към които се отправяха препоръките му ...
  Особени са изводите на проф.Шломо Занд в "Изобретяването на еврейския народ", а има и други книги за "изобретявания". Основният е, че митология и много въображение довели до успеха Израел от определени сили, но сега са в
  основата на заплахата за съществуването му ...!? Етгар Керет - младият и най-четен писател на Израел споделя, че живеят в постоянна параноя 5 млн. души заобиколени от над 200 пъти повече, които искат да ги няма... А основното му
  опасение е да не се фашизира обществото им ... През призмата на фактите и
  Истината за реалните действия се вижда, че някои интелектуалци-писатели на
  Израел са нежелани и "вредни" съветници за "управляващ елит"...Дано някога
  бъдат чути и дано е навреме !? Успех ! Иван Ангелов

  ОтговорИзтриване