Истината за социализма е забранена в медиите...

Преди около месец ме интервюираха за книгата ми "Девети" в Радио "Алма Матер Класик ФМ". Беше по техен почин, не съм ги молил аз, те се обадиха. При това журналистът го направи няколко пъти.
Вече 4 седмици от тогава, интервюто НЕ се включва. Злобата срещу социализма е превзела нечии съзнания. Вероятно шефът на радиото, или на предаването, е анти-комунист, и не може да допусне Истината за онази епоха да се разпространява...
Истината за Златния век на България, който е 99% градивност, работа, култура, наука, здраве, и 1% негативи, от типа на лагери и репресии. Това е забранено да се казва, да не би хората нещо да размислят около неолибералното статукво...
111 място по свобода на медиите... 🙂


Добри Божилов, писател
Автор на "Задругата", "Заветът", "Девети" и др.

14.07.2021 (ден на Превземането на Бастилията)

 

П.П. "Девети" идва като трета книга на  Добри Божилов, който натрупа известност със "Задругата" и "Заветът". Тя не е свързана тематично с първите две.

Съдържанието и е за ранния социализъм - от 1944 г. до възкачването на Тодор Живков на партийния връх. Самият той е положителен герой, и е висш активист на Партията, който се бори за изграждането на новия свят.
Според автора, случващото се в момента в историческата наука и образованието, е опасен процес на измисляне на нова история и промиване на мозъците на подрастващите. Книгата е опит да се противодейства.
Божилов счита, че идва краят на 30 години пропаганда срещу социализма. "Това е 99% позитивен период, променил е живота на милиони хора. Преди 1944 г. не сме имали ток и течаща вода в селата, където са живеели 80% от хората. В градовете в разкош е живял малък елит, а всички останали са му прислугвали, срещу мизерно заплащане. Полицията е биела БЪЛГАРСКИ деца, защо са стоели пред кръчмите да ядат огризките. Социализмът променя всичко това. Осигурява безплатни здравеопазване и образоване, работа за всички, сигурност, и сериозен възход, стигащ дори до Космоса. Абсурд и измама е това да се крие, и да е представя само с лагерите..." - коментира авторът. 

Сред причините да влезе в сред цензурираните в медиите, е и позитивният образ на Русия в нея. 

Романът се намира в книжарниците и он-лайн магазините, и интересът вече е огромен. Единствената книга, която има фен клуб със стотици членове в него, преди да е публикувана.

Някои сайтове, и търговски вериги, които я предлагат, и удостоверявят че се продава добре...
 
Лексикон
Ozone.bg 

Няма коментари:

Публикуване на коментар