Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Днес е рожденият ден на Тодор Живков... Да почетем великия българин...

Днес - 7 септември, е рожденият ден на другаря Тодор Живков - най-успешният български държавник на 20 век.

По негово време страната ни се изкачи до 27 място по общо развитие в света, като пред нас бяха или страни с много повече територия и ресурси, или такива с дългогодишна колониална история.

За сравнение, днес сме някъде извън Топ 200 по класациите на всички онези държави, които някога ни се възхищаваха.

При другаря Живков стигнахме до атомната ера с 6 енергийни и 1 изследователски ядрени реактора. Изпратихме 2 души в Космоса. Имаше безплатно здравеопазване, за каквото днес сънуваме. Образованието ни беше на върхово световно ниво. През 1990 г., когато у нас навлязоха тестовете за интелигентност, се оказахме на 2 място в света - изпреварени само от евреите! Днес сме извън Топ 50 отново, след 30 години разруха.

България изгради мощна електронна индустрия, въпреки че нямаше никакви традиции в математиката и инженерството. Това се дължи на политическите умения на другаря Живков, успял да извоюва тази част от специализацията в СИВ (срещу исторически силни нации като Унгария и Източна Германия).

България имаше селско стопанство, с което хранеше половин Русия. Произвеждахме електрокари, изнасяни дори в Япония! Имахме държавни предприятия, извоювали пазари в Либия, Кувейт, Алжир, Мароко, Саудитска Арабия.

България получаваше и милиарди долари от реекспорт на руски нефт, уреден по линия на "братската дружба" от другаря Живков.

Този исторически късмет на страната ни, едва ли скоро ще се повтори. Но всички факти от миналото сочат, че Бай Тошо трябва да се нарича "Бай Тошо Велики", подобно на Симеон Велики от Първото царство.

Да почетем рождения ден на великия държавник, а в четвъртък - точно на 9 септември, когато започна всичко, от 19 ч., ще е представянето на книгата "Девети". Една позитивна история на ранния социализъм, в която Тодор Живков е положителен герой. Заповядайте в Литературния кът на "Алея на Книгата" в София.


Добри Божилов, писател

07.07.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар