Избори 2024
Писателят Добри Божилов е кандидат с:
Бюлетина 4, Преференция 117 - за Европейския парламент
Бюлетина 4 - за НС
Коалиция "Ние, Гражданите"

Конституционният съд е престъпна институция, която сама определя правомощията си, и си прави каквото си иска...

Конституционният съд е престъпна институция, която сама определя правомощията си, и си прави каквото си иска, просто защото никой не контролира Конституционния съд. Ето какво пише в Конституцията за актовете му.
Чл. 151.
(2) Решенията на Конституционния съд се обнародват в "Държавен вестник" в 15-дневен срок от приемането им. Решението влиза в сила три дни след обнародването му. Актът, обявен за противоконституционен, не се прилага от деня на влизането на решението в сила.

"Девети"  от Добри Божилов

Кога, и защо, КС реши, че актовете му влизат в сила със задна дата, и уволнява министри, чийто мандат отдавна е изтекъл...?
Това не е първият случай, в който КС надвишава властта си. Преди време - за да спаси Никола Филчев, той ограничи възможността на НС да променя Конституцията. Напълно неконституционно. По-преди пък отмени правото на неизбежна отбрана, за да запази интересите на престъпниците, плащащи редовно на Съдебната власт.
Също в нарушение на Конституцията, КС гарантира гигантски пенсии на съдиите в КС, като отмени за тях тавана.
Изобщо, това е една вредоносна институция, която се вози на държавни лимузини, плащаме и огромни пари, а тя е просто последната инстанция на мафията - ако нищо друго по пътя не се справи, накрая КС се изказва и спасява бандитите.
Кирил Петков пръв удари няколко от ключовите сектори на ГЕРБ и ДПС, и за това заслужава само уважение... 

Добри Божилов, писател
"Сказанието""Изгореният""Девети"
27.10.2021

 

3 коментара: