Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Това са комерсиални продукти, издавани единствено с цел да вземат парите ви. Аз, като писател, НЕ ЗАСТАВАМ ЗАД ТЕЗИ СИЛНО СЪКРАТЕНИ И ОСАКАТЕНИ ВЕРСИИ НА ТВОРБИТЕ МИ. По-добре ги четете безплатно - на файл, от библиотека, от приятел и пр. Но купувайки книги от издателства, знайте че нищо не отива за авторите. Заклинанията, че така се поддържа българската култура, са пълна лъжа. Всичко отива у издатели и посредници. Една по една, книгите ми се преиздават от самия мен - като автор... Засега налични са третата от серията за Задругата - "Сказанието", както и "Гай Балоний". Всички така издадени книги, са в пълна нередактирана версия - средно 30-40% повече. Не хранете издателското статукво, писателите не печелят нищо...

Мога да закрия всеки сайт, ако имам пари... Как ЕС и СТО въведоха съвсем законна цензура чрез бутафорно "авторско право"...

В края на миналата година написах писмо до Министерството на културата, в което посочих откровено недомислие в Закона за авторското право, което позволява срещу пари, буквално да се затвори устата на всеки. Цензура.

Става дума за разпоредбата на чл.96а от Закона за авторското право, според който може да се забрани ползване на произведение (или дори лично мнение), само на база на обвинения в нарушение на авторски права, и заплащане на гаранция. Без съдът да проверява самите обвинения, да се произнася по същество, и без дори - да даде право на отговор на другата страна.

Т.е. всеки човек с пари може да се самообяви за автор на всеки един текст или мнение, да плати гаранция, и да спре ползването му. Буквално налагане на цензура в нарушение на Конституцията.

Получих отговор на писмото си до МК. Оказва се, че въпросните разпоредби са въведени по искане на СТО и ЕС. И поради тази причина - не подлежат дори на обсъждане за промяна.

Т.е. ЕС е източник на откровено идиотски и недемократични разпоредби, които накърняват дори базово човешко право като свободата на словото.

Прилагам отговора от МК - прочетете сами. Първоначалното ми писмо е тук...Добри Божилов, писател
"Сказанието"
04.01.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар