Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Отричането на Фашизма у нас е най-голямата глупост, която най-много храни Македонизма...

По повод споровете имало ли е фашизъм у нас, да припомня, че у нас все още има Български анти-фашистки съюз. Има хиляди снимки и филми на легионери, а и на генерали и министри, с вдигната нагоре ръка. Има я речта на Филов, в която се хвалят Адолф Хитлер и Бенито Мусолини. А за незапознатите - бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", се е казвал "Адолф Хитлер". 

Около 20 хиляди души партизани и ятаци има в България, и те са почти единодушни, наричайки управлението преди 9 септември "фашизъм".

Мисля, че е изцяло сбъркана концепцията да оборваме македонизма, като отричаме съществуването на фашизма у нас (или поне на някакъв фашизоиден режим). Това е тотална глупост, вероятно наложена от реститут-атлантическото лоби, в опит да размие и собствената ни история. И това е най-лесното за оборване от македонистите - достатъчно е да покажат Цар Борис III как се здрависва с Хитлер.
Не, това не е правилен подход.
Правилното е да се каже, че фашизъм е имало, но по отношение на Македония, той не е имал основно значение, защото там хората са гледали, че българи идват да ги освободят от сърби и гърци, а не какъв е режимът. Т.е. макар и свързана с фашисти, властта в България е била тогава добра за българите в Македония, и те са я приели.
Отричането на фашизма у нас е най-силният коз на македонистите. Те нямат доказателства за Самуил, нито за Гоце Делчев. Всичко са измислици. Но за нашите министри и депутати - славославящи Хитлер, имат хиляди доказателства. Кажете сега, че "бугарите не лъжат"...

Добри Божилов, писател
"Сказанието"
19.01.2022

Няма коментари:

Публикуване на коментар