Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Викът "Излизане от НАТО" е вик: "Искам турско робство". Нека така го кажат, да видим ще гласува ли някой...

Излизане от НАТО?

Аз съм ЗА. Но знаете ли какво значи това?
Това не значи малоумното крякане на Възраждане. Това значи съвсем друго.
Значи поне 15-20 години изграждане наново на сериозна армия. Значи не 8 самолета, а поне 300. Значи не 80 танка, а 2000. Значи не 16 хиляди пехота, а поне 100 хиляди.
Но това е нищо.
Значи и по-сериозни неща - например сдобиване с ядрено оръжие. Това трябва да стане тайно - подобно на Израел или Северна Корея. Без да ни усетят и да ни бомбардират преди това. Една държава не може да е независима, без ядрено оръжие. То затова е и забранено на обикновени държави.
Всичко това, което ви описах, иска преди това изграждане на силна икономика, която да го плати. Трябва ни БВП поне 3-4 пъти по-голям от настоящия. А за да се постигне, трябват тежки реформи за изграждане на собствена нова икономика, и отново поне 15-20 години.
Т.е. казвам ви накратко, че Костадин Костадинов е един идиот. Всяко рязко движение в момента (без предварителна и ДЪЛГА подготовка) ще значи катастрофа. Ще си свалим гащите пред Ердоган, а и не само пред него - дори Сърбия и Гърция са по-силни от нас. Ако Турция захапе парче, защо и те да не захапят?
Викът "Излизане от НАТО" е вик: "Искам турско робство". Това е реалността, нека така да я казват, да видим ще гласува ли някой за тях.

Може би ще кажете: "Излизаме от НАТО, отиваме при Русия". Но това е невъзможно. Русия има далеч по-важни задачи и приоритети. На този етап, и поне в близките 10-15 години, тя не може, нито ще и е изгодно, "да ни вземе под крилцето си" и да ни охранява. Тя има да печели война - първо, и второ - после ще трябва тя да възстанови Украйна. Което са стотици милиарди. Т.е. концепцията за "матушка Россия" е неизпълнима.
Факт е, че държавата ни бе разсипана (умишлено) именно за да не е независима. Това е факт. Но другият факт е, че независимост не се връща ЛЕСНО! Лесно се руши, но ако искаш обратния процес, той ще е бавен и мъчителен.
Не стига само да изгоним американските микро-бази (300-400 войници има тук) и да гласуваме в парламента, че излизаме от НАТО. Иска и да се построи всичко нужно, за да не ни изяде някой, без НАТО.
А до тогава - нямаме избор, освен да стоим в НАТО....
И да ви река - никой и не прави нищо, за да станем по-автономни и силни сами. Никой не го прави! Само се приказва против НАТО, но не и как да се изгради силна армия. Т.е. всичко това е една глупост и безумие за немислещ електорат...

Как го направиха в Русия?
Това е ключовият въпрос, който разбива всякакви анархо-тролски форми на "псевдо-патриотизъм". Истината е, че на Путин му отне 23 години, за да превърне Русия в силна и независима държава, да я откъсне от западното влияние и да заиграе сам.
1999 г., Русия бе по-поробена от България. 20 години минаха в прогонване на западните инвеститори, НПО-та и корумпирани чиновници. 20 години се гради нова армия и се превъоръжава. И това - в толкова богата страна.
Едва на 20-та година Русия успя да тръгне в обратно настъпление и да си връща откраднатата Украйна.
Ние говорим срещу НАТО и ЕС, но първо ни трябват 20 години като Путин. Ако изобщо успеем да го постигнем. Путин изобщо не се откъсна от НАТО и ЕС в първите години, дори изглеждаше техен приятел. Всички съвместни програми останаха.
Ние тук имаме кресльовци, дето утре ще ни направят извънземни и господари на света...
Смешни и жалки човечета, които разчитат на смешни избиратели...

Какъв е оптимумът за България?
Очевидно, нещо от типа на "Орбан". Без да оспорва НАТО и ЕС (и дори се съобразява с тях - например приема санкциите, въпреки че е против и може да наложи вето), се стреми да поддържа добри отношения с Русия. Така получава еврофондове и достъп до европейския пазар, но същевременно - има евтин газ и ресурси от Изток. Това ни трябва.
За момента, на 100% подобен проект няма. Донякъде Стефан Янев дава признаци за това. Но той не е изпитан реално какво ще прави. Орбан се разбра, че е Орбан, СЛЕД изборите, а не по обещанията ПРЕДИ това. Освен това, Орбан получи самостоятелно мнозинство, а Стефан Янев е партия между 6 и 8%. Орбан с подкрепа, тип "малък коалиционен партньор", не може да се получи...

Надежда за България има - не случайно сме най-старата нация в Европа. Сигурно има някаква сила в нас, която ни превежда през всичко. Има. Но проявлението и не е това, което е поставено пред очите ни. Това е измамата. Не силата...

Добри Божилов, писател
www.dobribojilov.com

1 коментар:

  1. Изключително точно и вярно.Но ни липсва достойнство ,затова се държим като пудели и провеждаме такава политика от алчност и глупост.

    ОтговорИзтриване