Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Съобщение на Добри Божилов, относно издаването на книгите му, и кой държи авторските права...

Уважаеми читатели,

Намираме се в граничеща с абсурда ситуация. Доскорошният ми издател - "Лексикон" ООД, очевидно се прави на сляп и глух, или живее в паралелна реалност, където все още държи правата върху книгите ми, и може да ги издава.

Това полудяване стигна до крайност - да се издава нова моя книга, не само след нотариално връчена покана за прекратяване на всички договори, но и след яростна кампания с адвокати и институции срещу мен самия. Аз съм "враг", и съм обект на всяка възможна атака, т.е. аз съм "лошият", и в същото време издателство "Лексикон" решава да... издаде още една моя книга!

Става дума за научно-фантастичния роман "Селфи", който вече се продава на ранни заявки в няколко он-лайн книжарници.

Това е пиратство, от правна гледна точка, но е пиратство и от морална. Не може да сочиш с пръст, и да охулваш един автор, да го заплашваш, че прокуратурата ще нахлуе в дома му, и ще му вземе компютъра, на който си пише книгите, и в същото време да пускаш негова творба, и да се напечелиш за негова сметка.

Това е шизофрения от всяка гледна точка.

Към настоящия момент, фактически незаконни, и пиратски, са всички мои книги, разпространявани от издателство "Лексикон". Тук влизат "Задругата", "Заветът" и "Девети" - вече излезли, плюс очакваната "Селфи".

Всички тези книги ще бъдат преиздадени в близко време от мен, и това ще е единственото законно копие. Към настоящия момент, те са пуснати за БЕЗПЛАТНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ като електронни книги. Могат да се изтеглят от тук... Те са и в пълен нередактиран формат, което предлага на читателите около 25-30% повече съдържание, съкратено от издателя в първото им издание.

Предстои да излезе, издадена от мен, третата книга от серията за Задругата - "Сказанието". Тя ще е фактически единствената законно издадена моя книга в близките месеци (докато започне преиздаването на другите). Разбираемо, тя е първи приоритет, защото издаването и поставя бариера пред това да сподели съдбата на "Селфи", и да бъде издадена незаконно.

Не съм богат, парите ми са ограничени, и в момента това е изборът ми за "защитна стратегия" - ще издам потенциално най-доходоносната нова книга, за да я защитя така от посегателства. По-натам ще издам и другите, а едва на трето място - ще влагам пари в адвокати и правни действия срещу пиратските действия на издателство "Лексикон". И до там ще се стигне, няма друг начин, но всяко нещо с времето си.

Нека да е ясно едно - писателят Добри Божилов НЕ Е НИЧИЯ СОБСТВЕНОСТ, и към момента той НЯМА ИЗДАТЕЛ. Представлява сам себе си. Така ще бъде и занапред.

Нека де е ясно още нещо - от тук насетне, ВСИЧКИ КНИГИ НА ДОБРИ БОЖИЛОВ ЩЕ БЪДАТ ПУСКАНИ И БЕЗПЛАТНО В ИНТЕРНЕТ, заедно с хартиеното издание. Книгите трябва да бъдат всеобщо и свободно достъпни, за да могат да ги четат и по-бедните хора. А който желае - да може да си ги купи. Това е волята на този, които ги е написал... 

Друга воля не съществува, и не може да съществува. Всеки, който върви срещу справедливостта и морала, ще стигне единствено на местата, достъпни с къси крака...


Добри Божилов, писател

10.11.2021

Няма коментари:

Публикуване на коментар