Приятели, не купувайте книгите, с автор "Добри Божилов", пускани от издателство "Лексикон". Те се преиздават от автора, при това в ПЪЛНА версия, а не съкратени, и можете да ги поръчате от тук... Това е единственият начин да подпомогнете автора, и се отнася не само до мен, а до всички автори. Издателствата са посредник, който ограбва труда ни. От книга на стойност 20 лв., авторът получава 0,50 лв. По-добре четете в "Читанка", отколкото да давате 19,50 лв. за всеки друг, но не и за автора. Не вярвайте на клетви на издателства, че подпомагали литературата. Те издевателстват над нея, готови са да дадат реки от пари по адвокати, за да тормозят авторите, но не и да дадат същите пари на самите автори. Затова - поддържайте пряка връзка с писателя, купувайте само ДИРЕКТНО от него...

Само Бойко може да докара страна, която изнася софтуер на 7 континента, да не може един регистър да закърпи...

Гледам случващото се с Търговския регистър, и изобщо не се чудя да се смея ли, или да плача.
Ще се смея. Защото само Бойко Борисов може да докара страна, която изнася софтуер на 7 континента, да не може един елементарен регистър да закърпи.
И не само това - с хиляди супер специалисти, които привличат водещите корпорации да откриват центрове тук, ние все още нямаме дори едно елементарно "електронно правителство". Докато Естония например, без изобщо да е такъв "софтуерен тигър" като нас, е с десетилетия напред и направи всичко със стотици пъти по-малко пари.
А ние парите сме ги похарчили, но нищо не сме направили.
Едно време имаше една приказка, че социализмът е в състояние да направи дефицит на пясък в Сахара, или на лед на Северния полюс.
Е, Бойко го постигна в областта на информационните системи.
Абсурдът е, че в България се произвеждат едни от най-елитните информационни система в света. Тук са развойните звена на SAP и на VMWare. Ако не сте чували за тях, влезте в Гугъл.
Да не говорим, че тук са и центровете за поддръжка на световни гиганти като IBM и HP. Такъв резил не може да се случи на техните клиенти, които са в Канада, или в Аржентина, при това обслужвани от... България.
А ние един търговски регистър не можем пусна.
Е, това е Бойко Борисов. Ако мислите, че в другите области е по-добър...
Във всичко е този фарс и глупости - власт на скудоумие и простащина, без никакъв мозък.
Ще ви обясня накратко какво най-вероятно е станало в Търговския регистър.
Системата е работела, и е имала резервни механизми. Т.е. това са механизми, с които тя продължава да работи, дори някоя нейна част да се повреди.
Системата работи, нещо (най-вероятно диск) се поврежда и подава сигнал. Системата продължава да работи, защото има резервни дискове.
Но повреденият трябва веднага да се смени, и после системата автоматично ще си го попълни с данни от другите.
Така се поддържа система.
Но сигналът никой не го е видял, вероятно дори не го е следил никой.
Гърми първи диск, сигнал. Гърми втори диск, сигнал. Гърми трети диск, сигнал. Гърми последният четвърти диск... Паника.
Цялата държава е на крак, руски хакери са виновни, ДАНС и разузнаването да се захващат.
Всъщност, всичко е на едно единствено място - във вмирисаната глава на рибата ГЕРБ. Всички знаем коя е тази глава, и докато тя не се отреже и изхвърли на боклука, все така ще е.
И с "чумата", дето я няма, и с Търговския регистър, и с мигрантите, та и с българите, които също са мигранти - бягат от собствената си страна Бойколандия...
Това е то - имаме таланти и пишем софтуер за целия свят, а у нас софтуерът го пише само Бойко Борисов...

Добри Божилов
13.08.2018

4 коментара:

  1. Да вероятно сте прав,но не си ли помислихте,че това е обикновен саботаж на тези,които не искат да има такъв регистър-т.е. пак хора на Бойко!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И в двата случая говори зле за нас

      Изтриване
    2. Не знаех, че пингвините на Антарктида имат нужда от софтуер да си правят регистър.

      Изтриване
  2. Някои твърдят, че информационните носители са откраднати?! Толкова важна информация не може дфа не бъде защитена (дублирана или триплирана на други носители). В реално време също се прави паралелна работа на системата с резервни устройства.

    ОтговорИзтриване